מרימה ידיים לכניעה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרימה ידיים לכניעה
    אורלי
    02/11/2012

שלום רב,
    בני בן ה14 הוא ילד מקסים, כבר ממש לקראת נער.
    יש לו אח בן 4.
    הפרש שלהם מבחירה כמובן.
    אני חד הורית, אך מקבלים כל מה שרק רוצים ומבקשים.

בשנה האחרונה אני רואה שלבן הגדול יש קטע מוזר של "לסמן וי" על כל דבר שמבקש ומקבל אך לא ממש צריך אותו. כאילו להשיג את המוצר ולבחון עד כמה רחוק אני מגיעה בכל דבר שמבקש. שוחחתי איתו על כך שהתקופה האחרונה אנחנו בקשיים כלכלית ואינני עובדת כרגע והוא בשלו. אני מתחילה להרגיש מנוצלת וכמו "ארנק מהלך" ולא אמא.
    מה אפשר לעשות בנידון שהילד גם ככה לא מעריך כלום, שאני קונה שם עליי פס וכשאני לא קונה אותו דבר, זרת אומרת אין הבדל , שום הערכה ואפילו לא מילת תודה, רק לקחת ולקחת העיקר כדי לצבור ולהשיג את המבוקש.

דבק שני שמציק לי מאוד:
    כאשר הולך לבית אביו שמתגורר אצל הוריו עד כה (בגיל 43), הילד משם מדבר איתי כמו לזבל, שאני מתקשרת לנייד שלו לראות אם הגיע לשם בשלום, עם אוטובוס, הוא אומר לי: מה רצית? אין לי כוח לדבר איתך עכשיו.
    וכאשר אני מבקשת ממנו להתקשר שמגיע במקום שאני אתקשר הוא אומר לי בסדר אמא, וברגע שיוצא לא שומעת ממנו יומיים שלמים אם אני לא מתקשרת בעצמי.
    למה זלזול כזה? ייתכן שהוא רוצה להיראות "חלק מהם" כנגדי ולהראות לי שהוא משלהם?
    אני מרגישה קרועה, מצד אחד מנצל אותי עד השקל האחרון, מצד שני זורק אותי לעזעזל, אפילו אם אני חולה במיטה לא יכין תה, או יזרוק זבל.
    השקעתי בו בחינוך, מורים מרוצים, עוזר בבית הספר, מופת בחוץ, בבית סיוט.

איפה שגיתי?
    מה ניתן לעשות? מאוחר מדי לשנות פה?
    אשמח להכוונה. נואשתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרימה ידיים לכניעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרימה ידיים לכניעה - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2012

שלום אורלי,
    יכול להיות שהשגיאה שלך מתחילה בזה שאת בעצמך לא מעריכה את עצמך, וחושבת בטעות שאימהות טובה כרוכה בלתת כל מה שמבקשים, כפי שכתבת בתחילת דברייך. את נותנת המון משקל לזה שהילד לא מעריך. כאילו שאת זוקה להערכה שלו כדי להרגיש שווה.
    ראשית את חייבת להיות משוכנעת שאת אכן שווה, ואם הוא לא מעריך זו בעיה שלו. חשוב שלא תנסי לרצות אותו, להתנצל ולהסביר או לתת כל מה שהוא מבקש, כי כמו שאת רואה זה לא נחוץ וגם מקלקל אותו. מותר וחשוב שתגידי לא, בלי להרתע מתגובתו. את פשוט נותנת לו המון כוח, כאילו הוא הגבר בבית ולא כאילו הוא הילד שלך, ואז הוא מזלזל בך.כי הוא רואה מולו אימא חלשה שזקוקה לאישור ולהערכה שלו ולא אימא בטוחה בעצמה שמנהלת אותו כמו שצריך, אלא הוא מנהל אותך.
    לגבי נושא הטלפונים כשהוא אצל אביו. תפנימי: זה תפקיד של ההורה להיות אחראי על הקשר עם הילד ולהתקשר. לא תפקיד של הילד. נקודה.
    זה לא מאוחר מדי ובהחלט אפשר לשנות. אם את מרגישה שאת לא מצליחה, אולי כדאי שתפני להדרכת הורים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו