מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 6 עם אמירה לא ברורהאלוט04/11/2012
שלום לך,
אני אם ל3 ילדים בת6, בת4, ובן 5 חודשים.
היחסים ביניהם בסכ"ה טובים הם משחקים ביחד ואוהבים אחד את השני לפעמים קצת רבים...
ביתי החלה השנה את כיתה א' ובסכ"ה נראה שטוב לה, היא הולכת בשמחה וחוזרת ומספרת חוויות טובות. מדי פעם שילד כזה או אחר העליב או הציק אך לא באופן תדיר או קריטי.
גם בלימודים היא בסדר גמור נמצאת בהקבצת קריאה וחשבון בקבוצה קטנה ונמצאת במקום טוב באמצע (לפי דברי המורה)
עושה שיעורים בשמחה. לעיתים שוכחת את המחברת בכיתה ואז היא חוששת מאוד מתגובתה של המורה. פעם אחת אפילו קראה לעצמה "דפוקה" על כך ששכחה את המחברת- כמובן שהערתי לה על כך שהיא לא צריכה לקרוא לעצמה כך בשום אופן והשלמנו את החומר משכן.ביקשתי ממנה להבא לא לשכוח את החוברת ועשינו סימנים כיצד ניתן לא לשכוח (להכניס ישר לתיק, לשאול חברה וכו)
לפני כמה ימים ביקרנו אצל משפחה והיא (בת ה6) החלה לספר מה למדה בכיתה והחלה לדבר בששש שורקת. לעיתים היא עושה זאת כנראה בכוונה כי היא יכולה לדבר רגיל. הערתי לה כמה פעמים על כך לפני כולם ואז היא התחילה לבכות ואמרה :"אני לא רוצה להיות יותר בחיים". בהתחלה לא הבנתי מה היא אומרת ושאלתי אותה מה היא אמרה. אז היא ענתה לי שהיא לא רוצה להיות יותר בחיים כי חברים צוחקים עליה שהיא מדברת בששש שורקת וגם אני. אמרתי לה שלא צחקתי עליה אלא שאני יודעת כמה היא חכמה ונבונה ולכן מבקשת ממנה לדבר יפה ובוגר כמו שהיא יודעת. המשכנו לדבר על מה שהיא אמרה "שהיא לא רוצה להיות בחיים" שאלתי אותה אם היא שמעה את זה ממישהו והיא אמרה כן שאלתי ממי והיא לא רצתה לספר. אמרתי לה שזה משפט רע ושהחיים טובים ונעימים ומנינו את הדברים הטובים שיש לנו בחיים.התחבקנו והיא נרגעה ואז הכל המשיך כרגיל והיה שמח מאוד.
(את כל שיחת ההברה עשינו בשקט בצד)
האם אני צריכה לקחת את העניין לתשומת ליבי? מה אני צריכה להבין מכך? האם צריך ללכת ליעוץ? האם היא באמת התכוונה למה שאמרה? האם הזה היה הבעת תסכול גרידא?
זה קצת מלחיץ אותי ואני לא מפסיקה לחשוב על זה מאז.
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים שהשמטתי
אלוט04/11/2012רציתי להוסיף שהיא ילדה שמחה ועליזה מאוד אוהבת לשיר לרקוד ולהציג.
הולכת לחוג דרמה ומאוד פעילה שם אפילו שזה עם ילדים מגילאים אחרים.
באופייה היא מופנמת מעט אך ברגע שמרגישה בטוחה במקומה ונותנת אמון בסביבתה היא פורחת ונפתחת.
יש לה חברים וחברות היא מוזמנת ומזמינה ושגרת החיים אופיינית מאוד לגילה.
כמובן שמדי פעם ישנם קשיים,, בכי או תסכול אך זה לא המרכז.
כמו כן אחים שלה מעריצים אותה והיא די האחות ה"בכורה" בבית.
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6 עם אמירה לא ברורה - תגובה
סמדר ריינר04/11/2012שלום לך,
אני חושבת שסך הכול הגבת יפה. מה שהייתי לקוחת לתשומת ליבי זה לא להעיר לה הערות מביישות ליד כולם. אני חושבת שהתגובה שלה הייתה תגובה של בושה ועלבון, ושל תחושה שהיא פגומה. יכול להיות שהיא מרגישה שיש עליה לחץ להיות נורא טובה ומושלמת, גם אם אתם לא מתכוונים וגם אם זה לא נאמר בצורה מפורשת. יכול להיות שיש יותר מדי התייחסות ביקורתית לטעויות שלה או למקומות שבהם היא מתנהגת כמו ילדה קטנה ולא מספיק בוגרת לפי הציפיות שלכם. זה בסדר בגיל 6 עדיין להיות קטנה לפעמים, לכל ילד יש צורך כזה וזה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לקחתי לתשומת ליבי.
אלוט04/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר04/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)