מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר גןשלי04/11/2012
שלום
בתי כמעט בת 4, ילדה מקסימה ומתוקה. טופלה טיפול קצר בהתפתחות הילד בשל חשש לאילמות סלקטיבית (לא הוציאה מילה בגן) שאובחנה בסוף כביישנות....הטיפול הצליח והיא היום יודעת להתמודד עם הביישנות למרות שמידי פעם זה חוזר, אז אני מזכירה לה את הכלים שיש לה. היא מדברת על זה יודעת מתי זה "תוקף" וכו'
לקראת סוף הטיפול העברתי אותה לגן חדש מכיוון שכשהתחילה לדבר יצאו כל מיני דברים תוך כדי משחק והתברר שעד אז חיה (וכך גם כל ילדי הגן) תחת איומים ואלימות בגן מצד הגננות.
אז מצאנו גן מופלא, וזה היה פשוט סיפור אהבה הגננות והילדים אהבו אותה והיא אותם. והיא פשוט פרחה. כבר בשבוע הראשון בגן השתנתה לחלוטין, השתלבה יפה מצאה חברות וחברים, החלה לבקש להשאר לבד אצל חברים סבתא וכו'. מה שמעולם לא עשתה, החלה לדבר חופשי ופתוח עם הגננות המקסימות והילדים וכו'.
היום היא נשארה שנה נוספת בגן (סה"כ 15 ילדים) זה אך חברותיה משנה שעברה עברו לגן חובה והיום יש רק 5 בנות בגן. היא מספרת שהילדים לא רוצים לשחק איתה כלל והיא בודדה ומבקשת לעבור לגן אחר. את הגננות היא אוהבת מאד עד כדי כך שהיא מתקשרת אליהן בטלפון הצעצוע שלה אחה"צ. אני רואה שכל יום היא חייבת לקחת משהו לגן צעצוע, מדבקות, ממתק לחלק לילדים........כאילו מנסה בכוח שיאהבו אותה. כל הזמן רק רוצה להיות אצל חברות שלי שיש להן ילדים (קטנים ממנה), כשאני שואלת את מי את רוצה להזמין מהגן היא אומרת שמות של חברות משנה שעברה.
כך שאני מאמינה לה שהיא בודדה מה עושים האם להעביר לגן אחר? מה שאומר גן עיריה עם 40 ילדים... כך שאולי יהיה לה קשה להשתלב שם? האם יש פתרון אחר? הגן הוא מעולה וחבל לי שלא תהנה מהיתרונות שבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן - תגובה
סמדר ריינר04/11/2012שלום שלי,
אולי כדאי לנסות להיות בקשר עם אימהות מהגן ולהזמין מדי פעם ילד או ילדה הבייתה אחה"צ, ייתכן שזה יעזור לה להרגיש נוח יותר בגן ולהתחבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ופתרון אחר?
שלי05/11/2012היא לא רוצה להזמין אף אחד מהגן, והאם זה לא יגביר את ההרגשה שלא רוצים לשחק איתה אם לא ירצו לעשות זאת גם אצלנו בבית? האם יש פתרון אחר?
בנתיים דברתי עם הגננת שאומרת שהילדה לא יוזמת כלום אלא רק בתיווך. אך כן משתתפת ועושה וכשכבר יש אינטראקציה נהנית וממשיכה בה גם אם מצטרפים חברים נוספים לקבוצה. מעבר לזה הכול כמו שאר הילדים.
היא גם אמרה שבשבועיים האחרונים יש מעיין נסיגה מכיוון שבתחילת השנה נראתה חברות יפה מתפתחת בינה לשתיים מהבנות ועכשיו היא כבר אינה משחקת איתן (הן בנות דודות וקרובות). הגננת אמרה שעבורה זה עוד לא מדליק נורות אדומות. ומציעה לתת לזה עוד קצת זמן כשהיא תשים יותר לב ותעדכן ברגע שמשהו יראה מדאיג. היא הציעה להפגיש אותה עם בני דודים שלה וילדים של חברות שלי ולא עם ילדים מהגן. וזה כשלעצמו מוזר לי.
השבועיים האלה זו גם מסגרת הזמן בה הילדה החלה להגיד שלא רוצים לשחק איתה והיא בודדה, לפני כן שמעתי ממנה דברים כמו רצתי עם זו בחצר, שיחקתי באימא ואבא עם ההוא.......
מה ש"מדליק אצלי עוד נורה" זה שהגננת אומרת שהיא לא יוזמת, ובטח שהיא תרגיש דחויה אם תחכה כל הזמן שיזמינו ויפנו אליה.
חשבתי שהיא לא יודעת אייך ליזום, אך השבוע בחוג תנועה היא נגשה (ביוזמתה בלבד) לילדה שלא הכירה ושאלה מיד "את רוצה להיות חברה שלי?" הילדה אמרה כן ושאלה אייך קוראים לה ומשם הן שיחקו והשתוללו יחד כ-20 דקות עוד לפני שהשעור החל.
אז מה מפריע לה עוצר ומכשיל את היוזמה הזאת בגן? היא נמצאת שם מעל- 40 שעות בשבוע ונראה לי לא טבעי (ובטח קשה מאד בשבילה) שהיא אינה יוזמת משחק/דיבור... עם ילדים אחרים במיוחד אלו שהיא כבר מכירה? והאם לחכות כמו שהגננת הציעה או לטפל ?
אני ממש לא יודעת מה לעשות וחוששת מאד לפספס משהו איתה ולכן אבקש עצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ופתרון אחר? - תגובה
סמדר ריינר06/11/2012שלום שלי,
לא לחכות, וכן להתעקש ילדים מהגן אליכם הבייתה. כל פעם מישהו אחר. כאן כאימא את צריכה להיות קצת יותר אסרטיבית. עצם החשש שלך שגם בבית יתנהגו אליהככה, מרמס לדעתי על כך שגם את כבר בחרדה, ואת מסדהה עם הילדה יותר מדי ומתקשה לעזור לה. אין סיבה שילד בן 4 שמגיע לבדו לבית של מישהו אחר ימשיך להתנהג אליו בצורה שאת מתארת. יש סיכוי מאוד מאוד נמוך שזה יקרה. הם רק בני 4, ונדמה לי שאת מזדהה עם בתך יותר מדי ומדמיינת אותם כמו חבורה של בריונים אימתניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)