הוצאה מהמשחק המשותף.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הוצאה מהמשחק המשותף.
    רונית
    04/11/2012

שלום רב,
    בני בן 3 וחצי. כאשר אנחנו נוסעים לבקר את סבתא, במושב, האחיינים שלי, האחד בכיתה ב' והשני בן 5 וחצי, מוציאים מן המשחקים המשותפים את בני, לעתים בצורה בוטה ולעתים בצורה "מתוחכמת" יותר (בורחים לו, שולחים אותו ואז הולכים...), כאשר אני רואה אותם מתנהגים בצורה שכזו, אני מאוד כועסת אליהם, אני אומרת להם שזה לא מקובל עליי התנהגות כזאת, שזה מכעיס אותי, שאני לא מוכנה שהם יתנהגו כך ובמידה וימשיכו להתנהג כך, אני אקלקל להם את המשחק ואף אחד לא ישחק.
    כאשר אני לוקחת את בני ומשחקת איתו, ויוצרת איתו משחק שמושך אותם, אז הם באים ומחפשים את חברתו, אני חושבת שרק כדי ליהנות מן המשחק החדש שיצרנו, כאשר הם מואסים במשחק הם שוב חוזרים על התנהגותם.
    הם טוענים שהוא מפריע להם, אבל בני מפריע להם רק בגלל שהם לא משתפים אותו, אז כך הוא בוחר למשוך את תשומת הלב שלהם. בני מספר לי שהם לא מתנהגים יפה.

אחרי שבת שכזאת, הוא כועס, עצבני, ואני מאוד פוחדת שזה יפגע בבטחון שלו מבחינה חברתית, כי בגן הוא מאוד חברותי, יש לו חברים רבים, הוא שמח ועליז.

אחרי שבת כזאת אני חוזרת עייפה, עצבנית ושבורת לב.
    מה עלינו לעשות?

תודה, רונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאה מהמשחק המשותף.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאה מהמשחק המשותף. - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום רונית,
    אין זיבה שזה יפגע לו בביטחון אם כל השבוע הוא מקובל ונהנה מחברה בגן. נשמע שאת מאוד מזדהה איתו ונלחמת את מלחמותיו, ואולי שניכם לוקחים את זה קצת קשה מדי. ראשית יש הפרש גילאים מסויים בינו לבין האחיינים שלך וכול להיות של אמאתים להם לשחק איתו חלק מהזמן וזה לגיטימי לגמרי. בודאי שאת לא אמןרה לרדת לרמה שלהם ולהגיד להם שתקלקלי להם את המשחק, את לא ילדה בגילם. זכותם לא לשתף אותו, אז אתם תעשו משהו אחר בזמן הזה, בשום מקום לא כתוב שהם חייבים לשחק יחד, וגם אם הן כן אולי עדיף שתשאירי לאימא שלהם את החינוך שלהם ותתרכזי במה שיעשה לבנך טוב באותו זמן, כמו לשחק איתו ביחד או להקריא לו סיפור. עם הזמן סביר להניח שהתנהגותם תשתנה כששהפרש הגילאים יהיה פחות משמעותי ככל שהם יגדלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד.

רונית
    04/11/2012

תודה, באמת חששתי מכך שירדתי לרמתם ולגילם.
    תודה שהארת את עיניי וכיוונת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו