בן 6.5 נשלט..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 6.5 נשלט..
    אני
    04/11/2012

שלום רב,
    בני בכיתה א' , לשמחתנו נפרדנו מילד ש"ליווה" אותו שנתיים בגן טרום חובה וחובה , הילד היה ועדיין מאוד אגרסיבי ושתלטן הוא "המפקד" ובני היה לאורך השנים ה"פקוד/משרת" , עכשיו לצערי הם נפגשים בחוג משותף ושוב אני רואה את בני חווה את השתלטנות שלו כלפיו (למשל:תעצום את העינים ותשב , ובני עושה זאת בעיניים עצומות תרתיי משמע..והילד צוחק עליו עם חבר אחר) בני לא מבין זאת ורואה זאת כמשחק . ניסיתי ברגע האמת להסביר לו שה"חבר" צוחק עליו וישפקח את עינייו..אך הוא לא רוצה ומעוניין לשתף פעולה עם השתלטן .
    אני סובלת מאוד מלראות את המצב . את המשיכה של בני לבנים מהסוג הזה , זו פעם שנייה שנוצרת מערכת יחסים כזאת אצלו שנמשכת שנים . פעם ראשונה בגן של גילאים 2-4 ופעם שניה בגילאים של 4-6 . מערכת של ילד שתלטן מאוד שהופך את בני לפלסטלינה ובני מעוניין ביחסים הנל .
    קשה לי מאוד לראות את ההתנהגות הזאת הופכת לדפוס ואני חוששת לעתיד .
    מה ניתן לעשות ?
    כיצד ניתן להסביר לו שהיחסים האלה אינם בריאים לו ?
    מעבר להפרדה , שאת זה אני מבצעת בצורה מלאה . לא מבקר אותו ואני לא מאפשרת מפגשים מעבר לחוג .
    בנוסף ,, לא יודעת אם קשור ..הוא לא מעוניין לייצר מערכות יחסים חדשות עם חברים חדשים בכיתה א' וטוען שהנל הוא החבר הטוב שלו ורק אותו הוא אוהב.(לכן אין חברים חדשים . )
    היה מקרים בעבר שה"חבר" אסר עליו לייצר קשרים עם ילדים אחרים . ובני כמובן ממושמע ...
    יש סימפטום מדאיג נוסף שהוא כסיסת ציפורניים והוא אוכל את החולצה עד שהיא רטובה לחלוטין .):
    אשמח לתגובה / עיצה בנושא .
    רוב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 6.5 נשלט..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6.5 נשלט.. - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום לך,
    אני לא יכולה להגיד לך מה להסביר לו כי אין הסבר שיעזור כאן. יש כאן צורך ריגשי עמוק של בנך במערכת יחסים מהסוג הזה. מהיכן נובע הצורך הזה קשה לי לקבוע בלי להכיר אתכם, אבל ניתן לשער שהוא משחזר כאן דפוס כלשהו מהבית. או שהוא רואה מערכת יחסים כזו בבית, או שבאופן כלשהו כך הוא חווה את היחסים איתכם ההורים. זו כמובן רק אפשרות, יכול להיות שזה בכלל לא נכון. כסיסת הציפרוניים ולעיסת השרוול נובעות כפי הנראה מחרדה, וזו דרכו להרגיע את עצמו. ניתן לנסות ללמד ואתו דרכים אחרות להרגע, למשל אפשר ללמד אותו נשימות מרגיעות, דרך ניפוח בועות סבון גדולות וכך הוא לומד לנשוף נשיפות ארוכות וזה מאוד מרגיע. אם אתם לא מצליחים אולי כדאי לשקול פניה לטיפול.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו