מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנה ושמונהנטלה04/11/2012
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים. הולך לגן מזה כבר כמעט 3 חודשים.
לדברי הגננת, הוא ילד רגוע, שמח, מקשיב לגננות.
כאשר הוא נכנס הביתה הוא מתחיל להתבכיין מכל דבר. זה לא קורה כל יום, אבל לעיתים קרובות. רוצה להיות על הידיים רב הזמן, כל דבר לעצבן אותו וכאשר מגיע הזמן לישון, לא רוצה להרדם במיטתו אלא איתי או עליי. כמובן כל זה מלווה בבכי.
חשוב לציין שהוא רגיל להירדם לבד במיטתו בחדרו ויושן כל הלילה בלי להיתעורר.
ממה נבעת ההתנהגות הזאת ואיך אליי להתייחס אליה ?
על התייחסותכם אודה
נטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ושמונה - תגובה
סמדר ריינר05/11/2012שלום לך,
מדובר בילד קטן מאוד, וכנראה הניתוק ממך לאורך כל היום קשה לו מאוד. לא ציינת כמה שעות הוא בגן, אם הוא נמצא עד ארבע, ויש לך אפשרות, הייתי שוקלת לקצר את היום שלו שם ולהיות איתו יותר. כו כן הייתי חושבת איך להעסיק אותו כשאתם באים הבייתה, לא ציינת מה אתם עושים ביחד, אבל יכול הליות שאם תהיי מושקעת בו בשבעות האלה, תשבו ביחד לשחק, תרדו לגינה וכו', יהיה פחות צורך להיות על הידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ושמונה
נטלה05/11/2012אוקי, תודה לך
למרות שאני משקיעה בו זמן, כנראה זה לא מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ושמונה
נטלה06/11/2012שלום!
בהמשך לתשובתך לשאלתי הקודמת יש לי עוד שאלה - רשמת שמדובר בילד קטן מאוד, וכנראה הניתוק ממני לאורך כל היום קשה לו מאוד. הוא נמצא בגן מ8 עד 17. וכאשר אנו באים הביתה אני משתדלת להיות איתו כמה שיותר. יש לו אח בן 3.5 חודשים, אבל בשעות הערב הוא נמצא עם סבתא כדי שיוכל להתפנות ולהיות רק איתו. לאחרונה הוא לא רוצה לישון לבד (לא רק להירדם, אלא שהוא מתעורר כמה פעמים בלילה ואם אני לא נמצאת לידו הוא מתחיל לצרוח). שאלתי היא - מה אליי לעשות? האם להישאר איתו ולישון או להתעקש שישן לבד. חשוב לציין שהייתה תקופה יפה מאוד והוא ישן לבד כל הלילה והיה נרדם לבד. אני מאוד מתלבטת - מצד אחד הוא צריך לדעת לישון לבד, מצד שני הכבי שלו קורע לב.
אשמח לתשובה
תודה
נטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ושמונה - תגובה
סמדר ריינר07/11/2012שלום נטלה,
חשוב מאוד שיישן לבד. את יכולה וצריכה ללוות ואתו בשלבי ההרדמות, עם טקס שינה, וכו', אבל הוא יכול בהחלט לישון לבד. שינה משותפת איתו משנה את כל הגבולות בבית ומרעה את מצבו ולטווח הארוך מגבירה את הבכי. שינה משותפת בלילה היא לא פיצוי על העדרות ההורה בשעות היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)