מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחקי לחימה וההתנהגות במציאותדרומית05/11/2012
בני בן ה - 7 לומד בכיתה א' , את רוב זמנו הוא מעביר במחשב ומעדיף משחקי לחימה - בעיקר מכות ויריות. מתקופת גן החובה שמתי לב שלפעמים הוא לא מבדיל בין המציאות למשחקים ומתנהג כאילו הוא במשחק, לפעמים "מתעורר בו הלוחם" מהמשחק והוא מתחיל לדבר לא יפה, ולעיתים אף מרביץ לחבריו בבית הספר. אין לו קשיים מבחינה לימודית, הוא שולט בחומר ומבצע את המשימות כנדרש.
מטריד אותי שלפעמים אין לו תחושת פחד כלפיו, הוא לא מבין שהוא יכול לסכן את עצמו במעשים שהוא עושה, בנוסף גם אין לו תחושת רחמים כלפי אחרים. אנחנו מנסים שהוא ישחק כמה שפחות במשחקי הלחימה, מנסים לשחק איתו כמה שיותר במשחקי קופסא , חשיבה, ויצירה.
הבעיה שלי היא שבעלי לא משתף פעולה, ומלמד אותו להרביץ במקרה שמישהו פוגע בו, וזאת בעיקבות שבני הבכור בן ה13 לא יכל להגן על עצמו כשהיה ביסודי ולכן הרביצו לו.
בעלי לא רואה את התופעה כמו שאני רואה אותה, והוא גאה בזה שבני בן ה7 מסוגל להגן על עצמו.
מה תייעצו לי לעשות במצב כזה ? אני מפחד שהמצב יתדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי לחימה וההתנהגות במציאות - תגובה
סמדר ריינר06/11/2012שלום לך,
אין קשר בין משחקי המלחמה של בנך לבין האלימות שלו בחוץ. התוקפנות שלו נובעת מהמסרים בבית שהם כנראה מבולבלים לגבי תוקפנות, ומעוררים אצלו חרדה. אני מבינה שכבר עברתם טראומה אחת עם בנכם הבכור וייתכן וזה משפיע עליכם. אתם כן יכולים ללמד את הילד דרכים נוספות לפתרון קונפליקטים מלבד מכות, וללמד אותו את ההבדל בין הגנה עצמית, לבין דרכים לפתירון בעיות, שיכולים להיות לדבר, לפנות למבוגר אחראי, להתעלם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)