שאלה חשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    עמית
    06/11/2012

שלום.
    אני גננת חדשה במעון בגילאים 7-18 חודשים .לאחרונה אחת הילדות בת שנה וחצי בערך החלה ממש להציק לשאר הילדים ,מושכת שערות ,צובטת ,דוחפת וכד'.אני בגישה של לעודד התנהגות אחרת ובכל פעם שעושה זאת מעודדת אותה ללטף תוך אמירות כגון "זה לא נעים לו " "בואי נלטף במקום"... השבוע אחת הסייעות בגן פשוט צעקה על הקטנה והושיבה אותה בצד כדי ש"תירגע ותחשוב על דבריה.." הייתי המומה והילדה פשוט צרחה כשהיא יושבת על הכיסא והסייעת כועסת עליה כשבאה לקום.
    בשיחה עם הסייעת הסבירה כי ככה נהגו קודמותי וכי הילדה כבר מבינה ויש לנהוג כך כדי להפסיק את ההתנהגות.
    אשמח לחוות דעתכם.

תודה רבה
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום עמית,
    שתי הגישות לא יעילות בעיני. לא היגשה שמשפילה את הילד, אבל גם לא הגישה שמנסה לטשטש את התוקפנות וכיאלו לגרום לילד להיבן שלא מקבלים את התוקפנותשלו ושיהפוך אותה למשוה נעים למרות שזו לא הייתה הכוונה, הי אלא התכוונה ללטף, מה היא תעשה עם התוקפנות שלה עכשיו? תאנוס את עצמה להרגיש משהו שהוא לא באמת שלה?
    ביעני חשוב מאוד שהורים ובמיוחד מחנכים יבינו את ההבדל בין תוקפנות לאלימות, ודיעו לעזור לידלים לווסת תוקפנות ולא להעלים אותה.
    תוקפנות היא צורך התפתחותי חשוב מאוד. אסור לסרס אותו, או לטשטש אותו. אפשר ורצוי לווסת אותו. אפשר ללמד את הילדה למשל להרביץ לכרית כשהיא כועסת, ללוות את התסכול שלה במילים כדי שתדע מה היא מרגישה באותו רגע ובמהשך תדע לבטא זו במילים במקום עם הידיים וכו'. התהליך הזה לקוח זמן ודורש סבלנות. חשוב תוך גדי התהליך גם להגיד בצורה תקיפה, אך לא מענישה וא משפילה שאתם לא מרשים להרביץ לילדים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו