מגע באיברים מוצנעים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מגע באיברים מוצנעים
    ענת
    07/11/2012

היום קיבלתי מכתב מהמורה של בני בן ה- 7 על כך שתוך כדי משחק הוא נגע (דיגדג) בישבן של חברו. הדבר נעשה יותר מפעם אחת. שוחחתי עם בני ברצינות והסברתי שאסור לגעת באיברים פרטיים והוא שאל: "למה אסור לגעת אם זה במשחק?" עניתי שאסור כי זה פרטי ואז התעצבנתי ואמרתי "אסור כי ככה".
    מצד אחד, אני לא יודעת כבר איך להעביר לו את הנושא הזה. מצד שני, אני יודעת שאין לבני קונוטציות שליליות (מיניות) שהמבוגרים מייחסים לנושא הגוף.
    במסגרת ביה"ס הוא גם צפה בסרט "החברים של יעל" על נושא האיברים המוצנעים.
    בשיחה איתו הוא אמר שילדים נוגעים גם לו. הסברתי שגם זה לא בסדר ושהוא צריך לדווח למורה.
    מה לעשות? איך אגרום לו להבין? האם זה כ"כ חמור שהוא נגע לחבר תוך כדי משחק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע באיברים מוצנעים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע באיברים מוצנעים - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום אלן,
    לא ברורה לי עד הסוף הסיטואציה. מדוע המורה כתבה את המכתב? האם בגלל שצפתה במשחק כזה? או בגלל שהילד השני דיווח לה? אם הילד השני דיווח סימן שמבחינתו זה לא היה משחק, זה לא היה נעים, ובנך לא הבחין בכך. יש הבדל גדול מבחינת החומרה של העניין, אם בנך עשה זאת נגד רצונו של אותו הילד או לא.
    אם מדובר במשחק תמים, ששני המעורבים היו מעניינים בו, זה פחות חמור.
    יחד עם זאת, אולי זה הזמן להסביר לבנך על ההבדלים בין בנים לבנות על אופן הגעת ילדים לעללם, ועל כך שהאיברים המוצנעים אולי מסבים תחושה נעימה אבל זה דבר שעושים בפרטיות ולבד, והאפשרות לגעת באחר תתממש בגילאים מאוחרים יותר.
    ובודאי שלא נוגעים בלי רשות ונגד רצונו של האחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו