ילד מרביץ בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מרביץ בגן
    אילנה
    08/11/2012

שלום, בני בן שנה ועשרה חודשים, נכנס בספטמבר לגן, לפני כן היה אצל מטפלת.
    ההתאקלמות בגן היתה קשה אך אחרי חופשת סוכות נראה שהילד התאקלם יפה ואף אוהב את הגן (בבוקר שמח ללכת לגן, נכנס לגן אחרי שנותן נשיקה לאמא או אבא ללא בכי או עצבות וכו')
    לאחרונה הגננת מעירה כי הילד נוהג להרביץ לילדים אחרים בגן , לדבריה ללא כל סיבה.
    כמו כן הגננת אומרת כי בתחילה אף נהג להטיח ראשים של ילדים אחרים בקיר...!!!
    מאוד מפתיעה אותי ההתנהגות הזאת- לא ברור לי מאיפה ילד שלא נחשף לאלימות בשום צורה שהיא יכול ללמוד התנהגות שכזאת , כמו כן הדבר שמטריד אותי זה שכשהגננת מרחיקה אותו משאר הילדים לדבריה הוא צוחק ולא נראה מוטרד מכך.
    חשוב לי לציין כי אינני מכירה את הבן שלי כך, בבית הוא ילד אחר לגמרי, להיפך יש לו אחות קטנה בת חמישה חודשים, כשהיא נולדה הייתה לנו ציפייה להיתקל בריגרסיה מצידו ומאוד הופתענו מהחיבה שהוא מפגין כלפיה, נראה שהוא קיבל אותה כמעט ללא שום שינוי בהתנהגות מצידו...

האם יתכן שכך הוא מפגין את הקנאה שלו על ידי הרמת יד על ילדים אחרים בגן?
    איך עלי לנהוג אם אני לא נחשפתי להתנהגות כזאת?
    חשוב לי לציין שבעיקר מאז שאחותו נולדה אנחנו נוהגים להעניק לו המון תשומת לב האם בכך טעינו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרביץ בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מרביץ בגן - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2012

שלום אילנה,
    יכול להיות שהילד אגרסיבי בגן ולא בבית כי בגן הוא מוציא תסכולים שלא מתאפשר לבטא אותם בבית. לכן חשוב שתבדקו עם עצמכם מה יחסכם לתוקפנות. תוקפנות היא דבר בריא וחשוב, וכדי שלא תהפול לאלימות צריך לעזור לילד לווסת אותה. ראשית חשוב ללוות את התסכול שלו במילים, לעזור לו לבטא קושי כשהוא חש אותו, וכעס. כמו כן נורמלי ולגיטימי לגמרי שהוא יחוש גם תחושות שליליות כלפי אותו ולתת לגיטמציה לבטא אותן. זה בסדר שהוא מרגיש לפעמים שהוא אוהב את אחותו ולפעמים שוה אכועס על זה שהיא נולדה, מותר להגיד את זה ולבטא את זה, וכחשים כעס מאוד גדול, אפשר ללמד ואתו להגיד שהוא כועס, לתת לו להרביץ לכרית וכו'. בקיצור ללמד ואתו להתמודד עם הרגשות השליליים שלו, וכמובן במקביל לנהוג בתקיפות כאשר מתנהג באלימות ולאסור אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו