מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי זהות מינית בילדיםהילה09/11/2012
שלום
אני אמא לשני ילדים. ילדה בת 4 וילד בן שנתיים ו10 חודשים .בני הקטן ילד חכם מאוד
שמח אוהב מוסיקה (הוא עדיין עימי יכנס לגן בקרוב)אוהב לרקוד . רוב היום הוא איתי ועם אחותו הוא ממש מעריץ אותה ומחקה אותה המון אפילו חוזר על משפטים שלה ובוחר לפעמים על פי הרצונות שלה גם אם הוא לא באופן טבעי היה בוחר. אני מבחינה שהוא רוקד
עם האגן (בתנועה נשית) ועושה תנועות נשיות עם היד . הוא יותר שובב מטבעו מהילדה הוא לעיתים מכה אותה הוא מאוד אקטיבי "לא נח" בניגוד לילדה שהיא מציירת לומדת וכו. הוא אוהב לשחק איתה ואין לו הרבה פעילות ומודל "גברי "בסביבה ובעלי מגיע מאוחר מעבודה לכן אני מודאגת מאוד לאחרונה אני מנחה אותו לבחור בכדור או אופניים ולא בבובה לדוגמה קניתי לו משאית והוא לא התקרב אליה הוא רוצה לפעמים לנעול את הנעליים של אחותו . אין לו חברים בני גילו אבל אם יש אחד בסביבה הוא מחקה את הילד משובבות כלומר הוא נהנה מכל מצב. לאחרונה אני מבקשת ממנו לא לרקוד עם האגן אבל החמוד התמים לא מבין מה אני רוצה ממנו ובצדק
האם זה מעיד על נטייה מינית? האם יש משהו שאני יכולה לעשות? איך אני אמורה לנהוג?
יש דרך שאני יכולה כבר לבחון את הנטייה שלו או שאני היסטרית??
אני מודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה נוספת
הילה09/11/2012רציתי להבהיר שהוא ממש לא אלים הוא מעולם לא הכה ילד אחר לשמחתי משום שאני מקפידה על כך.דבר נוסף הוא ישן איתי במיטה עד לא מזמן משום שהוא לא ישן לילה שלם ברציפות הוא מרגיש שאני לא לידו ומסוגל להתעורר כל רבע שעה למשך כל הלילה .היום שניהם ישנים במיטתם ולפנות בוקר אני מוצאת את שניהם במיטתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת - תגובה
סמדר ריינר10/11/2012שלום הילה,
לא ניתן לקבוע בודאות בגיל כזה נטייה מינית, אבל אכן להתפתחות בגיל הזה יכולה להיות השפעה על התפתחות נטייה מינית בנוסף לגורמים אחרים, ביולוגיים, למשל. זה אכן לא יעיל לנסות לכוון את העניין דרך הניסיון למנוע ממנו לרקוד ריקודי אגן.
הדרך בה אולי תוכלי להשפיע היא קדום כל להפסיק את השינה המשותפת בלילה, שנית ככל הניתן לערב את בעלך בגידולו גם בשעות המעטות שהוא בבית, לנסות לדאוג להפגיש אותו עם ילדים בגילו, בבית או בחוץ, באופן שגם לו תהיה פעילות משלו ושהוא ילא יהיה רק "ספיח" של החיים הפעילים והיוזמה של אחותו.
כמו כן הייתי שמה לב אם העובדה שהוא עד כדי כך מעריץ את אחותו, מה שבחלקו הוא טבעי וברור אך בחלקו יכול להיות מוגזם, לא נובעת מזה שהסמכות ההורית בבית חלשה והוא חש שמי שבאמת מנהל את הבית זו אחותו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מה שאת אומרת תודה רבה
הילה11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר12/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)