ילדה מתבגרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מתבגרת
    אוראל
    11/11/2012

הי

בתי (גיל 14.5) לא מסתדרת עם אבא שלה...המון וויכוחים משני הכיוונים, בשבת בוויכוח סוער בינהם היא קראה לו אפס...אני מאוד כעסתי עליה ובעלי החליט להתעלם ולא לדבר איתה ומצידו (לפי דבריו) אינו אביה...התייעצתי עם שכנה והיא אמרה לי שאני לא מספיק מציבה גבולות ולא משנה אם היא צודקת ובויכוח או לא אין לה זכות להתבטא כך ועלי לומר לה שבפעם הבאה שהיא תדבר אל אבא שלה בצורה שכזאת אין לה מקום בבית הזה!!!
    אני לא יודעת מה לעשות!!! ברור שאסור לנו לתת לה לגיטמציה לדבר כך!!!אבל להגיד לה שנסלק אותה מהבית נשמע לי הזוי....איך להתמודד עם המצב???

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתבגרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מתבגרת - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2012

שלום אוראל,
    את בהחלט צודקת שלהגיד לה שהיא תסולק מהבית זה לא לעניין. עם זאת, לא ברור לי מדוע את מתערבת במה שקורה בינה לאביה. בעצם בכך, באופן מסויים בלי להתכוון לכך, את מוכיחה לה שהוא אכן אפס ובלי התערבות שלך דבר לא מטופל. העובדה שבעלך לא מדבר איתה לא נותנת לגיטמציה לקרוא לו אפס. מדובר בחרם ובעונש קשה ומעליב מאוד. אני גם לא בעדו.
    אני חושבת שהפיתרון הראוי הוא לבדוק יותר לעומק, מה קורה במשפחה שלכם, לאן הלכה הסמכות ההורית של האב, מדוע הילדה ואביה לא מסתדרים, הרי גם לילדה כואב נורא משהו אם היא מגיבה כך, אולי כדאי להתייחס גם לכאב שלה ולא רק לדבר במונחים של כעס וענישה.
    אם אתם לא מצליחים לדבר על כך ביניכם, אולי כדאי לפנות לטיפול משפחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו