התנהגות של ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילד בן 6
    גלית
    11/11/2012

שלום
    בני בן 6 בכיתה א ,ילד מאוד אינטילגנט .
    לאחרונה נהיה לו דיבור מאוד לא מכבד ואף מתחצף .
    הטונים בהם הוא מדבר הם גבוהים וצעקניים , אם בעלי או אני אומרים לו משהו אז הרבה פעמים הוא פשוט חוזר ומחקה אותנו , משתמש במילים לא יפות כלפי אחיו הקטן (בן 4) כמו "סתום את הפה" , "אני אראה לך מה זה " ועוד כל מיני מוזרים שכנראה רכש לאחרונה מבית הספר . וקורה שהרבה אנו נאלצים להגיע איתו לעימותים בגין אלו .
    רציתי לדעת כיצד להגיב האם לכעוס ? האם להעניש ? איך לפעול ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2012

שלום גלית,
    פשוט להגיד בצורה תקיפה, קצרה וברורה, שאתן לא מכונים לדיבור כזה. אם הוא ממשיך להתעלם. חשוב מאוד להיות עקביים מאוד בהתלעמות גם אם הוא צורח נורא וזה לוקח המון זמן. כשהוא יראה שזה לא עושה רושם, הוא יחדל מזה. מצד שני יש לבדוק איך ניתן לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות, על דברים אחרים, כולל זמן איכות עם אחד ההורים לבד וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 6 - שאלה נוספת

גלית
    12/11/2012

סמדר ראשית תודה !
    אני אכן מבינה שהוא צריך לקבל תשומת לב בדרכים אחרות , הוא אכן מחפש את זה . אך מטריד אותי העניין שכרגע הוא יקבל תשומת לב בדרכים כאלה או אחרות אך לא תמיד בחיים אתה מקבל תשומת לב , מה יקרה בעוד כמה שנים במסגרות שונות , כאשר כעת הוא רגיל לקבל תשומת לב ואז הוא לא יקבל , כיצד הוא ידע איך להתמודד עם חוסר תשומת הלב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 6 - שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2012

שלום גלית,
    יש תשומת לב שלה הוא זקוק בגיל 6 והיא חיונית להתפתחות שלו. זה לא פינוק, זה צורך התפתחותי. אם הוא יקבל תשומת לב מספיקה היום, דווקא כשהוא יגדל הוא יוכל להתסדר עם פחות.
    בודאי שהדרך לגדל אותו היא לא להרגיל אותו לדיאטת תשומת לב כדי שלא יצטרך אחר כך. בדיוק כמו שלא היית מרגילה אותו לאכול מעט, כי בחיים יכול להיות שיהיו תקופות שלא יהיה אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו