מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל 2 + אח חדשדניה12/11/2012
יש לי 2 קטנים, בת 2.2 ובן 5 חודשים.
יש לי בעית התנהגות עם בת ה 2. שמהרגע שנולדה התייחסנו אליה כבוגרת, גדולה, אחראית, הרשנו לה להתנסות בדברים של גדולים מגיל מאוד קטן וכתוצאה מכך (לדעתנו, בראיה לאחור) היא קיבלה לידיה סמכויות שגדולות עליה, מה גם שציפינו ממנה להתנהגות בוגרת מדי לגילה, כגון להפסיק לבכות כשהסיבה לא מצדיקה, לקחת אחריות על מעשיה וכו.
עלינו על הטעות כשהקטן היה בן 3 חודשים, והתחלנו יותר לערסל אותה, לחבק, לאפשר לבכות, להתבכיין, אפשרנו לה להתנהג יותר כבת 2.
היום, נוצר מצב של התפרצויות זעם מאוד ארוכות, היא מתעוררת לפחות פעמיים באמצע הלילה לחצי שעהכל פעם וצורחת, עושה דווקא, רוצה בקבוק (היא מקבלת בבוקר ולפני השינה וכעת רוצה גם בלילה),
היות ואנחנו גרים כרגע כולנו באותו החדר, אין ממש לאן לברוח ועל מנת שהיא לא תעיר את הקטן, אנחנו מוציאים אותה ממיטתה ומעבירים אותה לשירותים שתרגע שם.
כשהצרחות והבכי מפסיקים אנחנו מחזירים אותה וחוזר חלילה. כל פעם מסיבה אחרת, פעם היא רוצה לעלות למיטה לבד, פעם היא רוצה להתכסות לבד, אנחנו מאפשרים לה והיא מוצאת סיבה אחרת לבכות, לצרוח ולהרביץ לנו, סיבות כגון "לא ככה את השמיכה" "רוצה מים" "לא רוצה מים".
היות ומגיל קטן היא הייתה מאוד עקשנית, דעתנית ועצמאית, נראה לי שהוספת האח הקטן בשילוב גיל 2 והטמפרמנט המולד גרמו להולדת ההתנהגות הזו.
יש לציין שאנחנו שמים תשומת לב יתרה שלא תרגיש מקופחת ומאפשרים קשר חם בין שניהם והיא אוהבת אותו ועוזרת איתו. לפעמים אין ברירה ובפעמים שהוא על הידיים גם היא רוצה והסיטואציה לא מאפשרת.
הורגשה רגרסיה קלה בהתנהגותה אך זה לא משהו שאני קוראת עליו ברשת....
עם זאת, היא נגמלה בקלות בגיל 2 ביום ובלילה.
בנוסף, היא אינה אוהבת לאכול וכשהיא איתנו (ולא בגן) היא כמעט ולא אוכלת (גם כשאנחנו מארגנים "ארוחה משפחתית"), וצריך להסתובב סביבה עם אוכל וגם אז היא אוכלת 2-3 ביסים ומפסיקה.
יש לי הרגשה שחלק מההתנהגות נובע גם מרעב ומעייפות (כל יום לוקח לה מעל חצי שעה להרדם כשהיא במיטתה) אך אינני מצליחה לגרום לה לאכול. ניסיתי הכל.
בגן כמובן לא יודעים על מה אני מדברת.... :)
אשמח לטיפים, הכוונה, הפנייה למטפל/ת, לכל עזרה שיש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 2 + אח חדש - תגובה
נעמה סבג שמש12/11/2012שלום דניה,
ברור שהשינויים שעוברת הילדה הם לא פשוטים.
בגיל מאד צעיר היא הופכת להיות אחראית וגדולה.
כניסה של אח חדש הביתה אינה פשוטה בשל הצורך שלו בטיפול צמוד.
את מרגישה בעיקר א ההשפעה בפן ההתנהגותי ש נושא השינה.
צריך לבנות סדר שינה מסודר ולהציב לעצמכם כלים ברורים וחוקים ברורים של ההתנהלות בפרק זמן זה.
את כל ה"תירוצים", שגורמים לה להעזר בכם הכניסו כחלק מטקס השינה.
בנוסף, בדקו איך ניתן להרעיף עליה יותר תשומת לב במהלך הערות, ללא נוכחותו של התינוק.
המון בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)