מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות ילדה בת 6דורית13/11/2012
שלום רב,
אני אמא לעמית ילדה בת 6 מקסימה ונבונה,ילדת סנדוויץ לאח גדול בן שמונה ואחות קטנה בת שנתיים וחצי.כצפוי בכיתה א' יש יותר דרישות גם מבית הספר וגם בבית, ועמית אדישה וחוצפנית, מטלות פשוטות שהיא אמורה לעשות לבד כמו להתלבש ולהתארגן בבוקר ובערב היא אינה מוכנה לעשות בטענה ש:"לא אכפת לי" או "לא בא לי". כמובן שכך גם בנושא שיעורי הבית. היא מזלזלת בנו מדברת לא יפה ומרבה לכעוס ולבכות, כשאנו כועסים על התנהגותה היא אומרת שהיא שונאת אותנו. נסיתי בטוב ניסיתי בעונש, נסיתי לדבר איתה אך כלום לא הועיל. אתמול קיבלתי מכתב מהמורה שגם בכיתה עמית לא משתפת פעולה ושעליי לשוחח איתה.
בנוסף היא מאד מפחדת ללכת לשירותים לבד, להתקלח לבד וכו' אולי זה שלב התפתחותי רגיל שחולף אבל זה התירוץ שלה. אני מרגישה שאני מאבדת אותה ושהנושא יוצאר משליטה, איך אני יכולה לעזור לה? אמרתי לה מה אני מצפה ממנה בצורה ברורה, למשל: הסברתי ששיעורי בית אני יכולה לעזור אך היא זו שצריכה להכין. היא מצידה מציבה לי תנאים ולא מוכנה אפילו לפתוח את התיק. מה עליי לעשות כדי להבהיר לה התנהגות רצויה? (מילים לא עוזרות). גם בשנה שעברה בגן קיבלתי תלונות מהגננת שהיא וחברתה הטובה מתנהגות בצורה לא מתאימה לגן, אבל שייכתי את זה לעובדה שהיא יחד עם החברה יוצרות כח וברגע שהן יפרדו זה יחלוף, כנראה שטעיתי. אודה מאד לעזרתכם, אני חסרת אונים ולא יודעת איך להביא אותה להתנהגות רצויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות ילדה בת 6 - תגובה
סמדר ריינר14/11/2012שלום דורית,
הבת שלך משרדרת מצוקה. כל עוד לא תנסי להבין מה המצוקה, אכן שום עונשים ושום הסברים לא יעזרו.
יכול להיות שבתור ילדת סנדוויץ היאמרגישה שמקומה בבית לא ברור, וההתנהגות הזו היא חלק מדרכה לקבל מקום והתייחסות.
בנוסף בתך סובלת מחרדות. זה אינו שלב התפחותי. זו מצוקה אמיתית, וחושב שתפםנו לטיפול כדי לעזור לה. היא עושה ככל יכולתה לשדר שהיא במצוקה וצריך להקשיב לזה, לא להעניש על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמדר
שרית14/11/2012למי את ממליצה לפנות לטיפול במצוקה כזו של ילד?
גם בני עובר תקופה דומה בכיתה א'. אולי למעט הפחדים להיות לבד בשירותים/מקלחת.
מתחצף המון, גם בבית וגם בכיתה (דברים שמעולם לא היו לפני כן) מרביץ, בוכה בקלות.
אני נותנת לו תשומת לב לבד פעם בשבוע וכל ערב חצי שעה לבד ביחד אני והוא במיטתו מדברים על היום שעבר. אנחנו עושים יחד עם אחיו בן ה-3 יצירות, הוא הולך לחוג מעט לחברים...
ועדיין אני מרגישה שאין שינוי בהתנהגותו ושהוא משדר מצוקה וקושי, ואני לא בטוחה שאני יודעת איך לעזור לו.
לאיזה טיפול מומלץ לגשת, הדרכת הורים או טיפול לילד?
אם הדרכת הורים איפה? אם טיפול לילד, איפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמדר - תגובה
סמדר ריינר15/11/2012שלום יפה,
כל פסיוכלוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים אמוור לתת גם הדרכת הורים. הדרך עצמה, טיפול בילד וא הדרכת הורים אמרוה להיקבע אצל המטפל אחרי הערכה והתרשמות מהמשפחה, הילד ומהות הבעיה.
את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שגרות באיזורך או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר לגבי מענים טיפוליים באיזור שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)