מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים בשינהלימור03/03/2008
שלום
בני בן שלוש, בן יחיד, מפחד להרדם לבד, הוא רוצה שנשב לידו או נישן לידו עד שירדם / כל הלילה.
לפעמים מתעורר באמצע הלילה וגם מבקש שנישן לידו.
במידה ואנחנו לא מסכימים הוא צורח ובוכה ומגלה סימנים של פחד. ניסינו לעודד אותו, לדבר איתו, להתעלם, מתנות וכו', אך כלום לא עוזר. לפעמים יש שיפור של יום אחד ואז הכל חוזר חלילה.
הוא אומר לי שהוא מפחד להיות לבד.
בעלי מתעקש שניתן לו לבכות כי זו הדרך היחידה שהוא יבין שהוא צריך לישון לבד.
לי קשה לעמוד בזה. הילד יושב במיטה וצורח ומתחנן שנבוא אליו.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בשינה
שושי יעקובי06/03/2008אחד המאפיינים של ילדים בגילאי 3 הם פחדים. פחדים מחושך, ממפלצות, מפרידה ועוד. הרבה מהפחדים "מתנכזים" לפני שינה. בנוסף לכך בגיל 3 הילד מאוד תובעני באהבתו להוריו ולא רוצה להיפרד מכם ולהישאר לבד בחדרו. הוא מרגיש נטוש. בפורום הזה נשאלו לא מעט שאלות בנושא זה ואני ממליצה לך לעיין בתשובות השונות שנתנו להורים.
העיקרון הוא לסייע לילד להתגבר על הפחדים, למצוא פתרון משותף לבעיה ולא להפוך אותה למוקד של עימותים במשפחה. אני לא מאמינה בדרך של להשאיר את הילד בוכה עד שיתרגל (למה בדיוק הוא מתרגל?). אלא ללוות אותו בתהליך שמטרתו השגת יכולת להירדם לבדו בחדר. קריאה משותפת בספרי ילדים על הדרך שבה ילדים אחרים התגברו על פחדים, אמפטיה לתחושות שלו, שיחות עידוד ומציאת דרכים יצירתיות (ביחד) איך להתגבר על הפחדים. זו מלאכה קשה להורים.
אבל את חייבת להיות משוכנעת שהילד שלך מסוגל להצליח.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)