פחדים בשינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים בשינה
    לימור
    03/03/2008

שלום
    בני בן שלוש, בן יחיד, מפחד להרדם לבד, הוא רוצה שנשב לידו או נישן לידו עד שירדם / כל הלילה.
    לפעמים מתעורר באמצע הלילה וגם מבקש שנישן לידו.
    במידה ואנחנו לא מסכימים הוא צורח ובוכה ומגלה סימנים של פחד. ניסינו לעודד אותו, לדבר איתו, להתעלם, מתנות וכו', אך כלום לא עוזר. לפעמים יש שיפור של יום אחד ואז הכל חוזר חלילה.
    הוא אומר לי שהוא מפחד להיות לבד.
    בעלי מתעקש שניתן לו לבכות כי זו הדרך היחידה שהוא יבין שהוא צריך לישון לבד.
    לי קשה לעמוד בזה. הילד יושב במיטה וצורח ומתחנן שנבוא אליו.

מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בשינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בשינה

שושי יעקובי
    06/03/2008

אחד המאפיינים של ילדים בגילאי 3 הם פחדים. פחדים מחושך, ממפלצות, מפרידה ועוד. הרבה מהפחדים "מתנכזים" לפני שינה. בנוסף לכך בגיל 3 הילד מאוד תובעני באהבתו להוריו ולא רוצה להיפרד מכם ולהישאר לבד בחדרו. הוא מרגיש נטוש. בפורום הזה נשאלו לא מעט שאלות בנושא זה ואני ממליצה לך לעיין בתשובות השונות שנתנו להורים.
    העיקרון הוא לסייע לילד להתגבר על הפחדים, למצוא פתרון משותף לבעיה ולא להפוך אותה למוקד של עימותים במשפחה. אני לא מאמינה בדרך של להשאיר את הילד בוכה עד שיתרגל (למה בדיוק הוא מתרגל?). אלא ללוות אותו בתהליך שמטרתו השגת יכולת להירדם לבדו בחדר. קריאה משותפת בספרי ילדים על הדרך שבה ילדים אחרים התגברו על פחדים, אמפטיה לתחושות שלו, שיחות עידוד ומציאת דרכים יצירתיות (ביחד) איך להתגבר על הפחדים. זו מלאכה קשה להורים.
    אבל את חייבת להיות משוכנעת שהילד שלך מסוגל להצליח.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו