מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הנקה עלולה להזיק?מיכל14/11/2012
שלום, הילדה שלי, בת שנה ותשעה חודשים, נמצאת במשפחתון כבר עשרה חודשים. מאז שנולדה היא אוהבת לינוק ועדיין יונקת בעיקר בלילה לפני שהיא נרדמת וקצת בערב ובבוקר.
היא כמובן גם אוכלת הכל ושותה מים. היא אף פעם לא אהבה מטרנה וגם לא לקחה מוצץ. היא רזה וקטנה קצת לגילה. היא עדיין בוכה בכל בוקר בפרידה ממני ומבעלי לפני הגן. ומקבלת את פניי בשמחה כשאני באה לקחת אותה. הגננת אומרת שההנקה פוגעת בה. שהיא קשורה אליי יותר מדי. ושאילולא הייתה יונקת, הייתה אוכלת טוב יותר, משחקת יותר עם הילדים, רוכשת יותר ביטחון, ולא בוכה בבוקר. היא הציעה שאגמול אותה מהנקה.
אני לא שלמה עם זה, לא יודעת איך אפשר למנוע ממנה משהו שהיא כ"כ אוהבת וידוע שיש בזה הרבה יתרונות. לא יודעת איך אגמול אותה בעתיד. האם יש בזה גם חסרונות? האם הגננת צודקת בדבריה? האם יש קשר בין בטחון עצמי להנקה?
בנוסף, היא ישנה איתנו במיטה. האם כדאי לקנות לה מיטת מעבר? איך אוכל להביא עוד ילד ולהניק גם אותו?
מצפה מאוד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הנקה עלולה להזיק? - תגובה
נעמה סבג שמש14/11/2012שלום מיכל,
כל עוד שתיכן נהנות מההנקה וכל עוד את יודעת להגביל את מס' ההנקות במהלך היום כדי לא ליצור את התלות בך, אני לא רואה בעיה.
בכלל, בעיניי, כאמא וכאשת מקצוע, ההנקה היא בריאה, חיונית ומאד מחברת בין אמא לילד.
אני לא מצליחה להגדיר באותו המשפט את המילים הנקה ופוגעת.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחיית הורים וליוי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נעמה
מיכל14/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)