בת ארבעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת ארבעה חודשים
    אלכס
    16/11/2012

שלום, לפני ארבעה חודשים נולדה בתי המקסימה. ההתפתחות הרגשית והפיזית שלה מצוינות, אבל יש משהו שמטריד אותי. ניסיתי להתייעץ בפורום אחר ואמרו לי שזה המקום לשאלתי ולכן באתי אליכם בתקווה שתוכלו לעזור לי.

אומרים שבגיל שלושה חודשים התינוק מזהה את האימא, הילדה שלנו מאד חייכנית וצוחקת הרבה, לכל אדם שהיא רק רואה. היא מעריצה בגלוי את אביה למרות שהוא בעבודה כל יום עד מאוחר. מעולם לא פגעתי בה ואני אוהבת אותה הכי שבעולם, עושה בשבילה הכל, משחקת איתה המון. אבל אלי היא מחייכת פחות מכולם, אפילו לחמותי שרואה אותה פעמיים-שלושה בשבוע, היא מחייכת, צוחק, ואפילו מדברת איתה. אבל אלי היא רוב הזמן מגיבה בבכי או כעס, בקושי מחייכת או מדברת.
    מה לא בסדר? ייתכן מצב שהיא פשוט לא אוהבת אותי? איך, עם היא אוהבת את כולם ומחייכת לכל זר? מה זאת הרתיעה הזאת שיש לה ממני? מה לעשות? אני מבואסת ממש. זה כבר כמה שבועות ככה. מה עשיתי לא בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת ארבעה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת ארבעה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    18/11/2012

שלום אלכס,
    מאחר ואת הדמות העיקרית המטפת בילדה יכול להיות שמה שקורה ך הוא שהפרופורציות קצת מתעוותות לך. מאחר הוילדה נמצאת איתך המון, את חשופה להמון אינטראקציות איתה - בכל שעות היממה סביב כל מיני נושאים, לכן, ודאי שאת חשופה ליותר בכי וכעס משאר האנשים שבאים רק זמן קצר ול"פוצי מוצי" מה שנקרא. ברור שהכעס והבכי תמיד מכוונים אייך כי את האימא ואת מאורה פתור את הבעיות. זה בודאי לא אומר שהיא אוהבת אותך פחות. אם תחשבי על זה רגע, בודאי תראי בעצמך, שזה קצת מוגזם להיעלב מתינוקת בת 4 חודשים:-)
    אני מציעה שתנסי לקחת את זה בפרופורציות הנכונות, הסיפוק שלך כאימא הוא בכך שהילדה מתפחת היטב. זה הסימן הכי טוב שאת אימא מצויינת, נסי לינות מכך ולא להיכנס לתחרות על החיוכים שלה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אלכס
    18/11/2012

אני יודעת שזה באמת מוזר אבל זאת הייתה ההרגשה שלי
    אמנם עברתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית ונחשפתי לבת דודתי מלידתה עד השנה הראשונה, אבל זאת הייתה ההרגשה שלי.
    בת דודתי, אני לא זוכרת באיזה גיל אבל איפושהו באזור, היה אפשר בבירור לראות את האהבה שלה לאמה. כל פעם שאמה הייתה משאירה אותה אצל אחרים היא הייתה בוכה ומבקשת אליה, היא נהנתה פי שתיים בחברת אמה, חייכה אליה וצחקה איתה. אבל כשאני מסתכלת על בתי (ואני יודעת שזה מטומטם להשוות כי לכל תינוק אופי אחר), היא רוב הזמן בוכה לי וצוחקת לאחרים...
    תודה רבה על תגובתכם המהירה, אשמח עם יהיה לכם מה להוסיף לדבריי אלו, שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

סמדר ריינר
    18/11/2012

שלום אלכס,
    אני רוצה להדגיש בפנייך שוב את העובדה שהיא נמצאת איתך המון זמן ועם אחרים מעט. ולכן סביר להניח שחלק יותר גדול מהזמן שלך איתה את תראי מגוון של תגובות, שהן חלק מהחיים - בכי וכעס, וגם חיוכים. ההגשה שאלייך היא מחייכת פחות נובעת מזה שהי אנמצאת איתך יותר זמן ועושה איתך גם דברים אחרים מלבד לחייך. חשוב שתפנימי את זה, ותביני שהקשר שלך איתה הוא תמיד יותר מורכב מקשריה עם דמויות אחרות, כי את הדמות הטיפולית העיקרית ואלייך היא מביאה את כל הצרכים שלה לא רק את החיוכים. כמו כן חשוב שתביני שאהבה ילד לאימו לא נמדדת בכמה הוא בוכה כשהוא עובר למישהו אחר. זה קורה רק בגיל 9 חודשים עם הופעתה של חרדת זרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו