מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 7נירה19/11/2012
שלום,
בני בן 7, ילד חכם מאוד, חברותי, רגוע, אהוב על כולם, ובקיצור - מקסים.
הבעיה, הבאמת יחידה איתו, היא שהוא די "מעופף": עושה דברים בזמן שלו, שוכח לבצע כל מיני מטלות (הקשורות לשגרת היומיום, לביה"ס ועוד), לפעמים לא שם לב כשמדברים אליו וכו'.
לדעתנו, וגם לדעת גורמים מקצועיים, המקור לכל זה הוא מן רוגע ושלווה פנימית שיש לו. הוא לא נותן לעולם שבחוץ להפריע לו יותר מדי... ולמרות שזה במובן מסוים יתרון גדול, החלטנו למען התפקוד שלו בהווה ובעתיד כן לדרוש ממנו למלא מטלות הכרחיות ולקחת אחריות לענייניו.
מאז שקיבלנו את ההחלטה הדברים בהחלט משתפרים, אבל אני חוששת שאצלו נוצר הרושם שלא מרוצים ממנו, או שנוזפים בו (אנחנו כמובן מנסים לעשות הכל ברוח טובה, אבל לפעמים אין ברירה וצריך "להחזיק אותו קצר" לטובת העניין). רושם כזה עשוי להיות בולט במיוחד לנוכח אחותו בת השנתיים, שמפאת גילה הציפיות ממנה נמוכות יותר, ואין סביבה כזה מן עיסוק ב"למלא אחר הציפיות" ו"לעשות מה שצריך".
אנחנו דואגים להחמיא לו מתי שרק אפשר (ואפשר המון), ולומר לו כמה אנחנו אוהבים אותו, אבל עדיין, אני לא יכולה להמנע מההרגשה שהוא חש ברוח פחות חיובית מכיווננו, שאינה תואמת את תפיסתנו אותו, כילד מקסים, מוכשר, נוח ואהוב.
מה עושים? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/11/2012נירה שלום,
תיארת יפה את המורכבות במצב. הבן שלך מבחינתו מסופק ומתפקד היטב גם ללא עמידה ב״סטנדרטים״ שאתם קבעתם - שכן הוא חש אהוב, חברותי וחכם. לא ברור לי כמה מהציפיות שלכם הן מותאמות לגיל וכמה מעידות על קושי אמיתי שכדאי שתעזרו לילד להתמודד עמו.
לכן אני ממליצה להתייעץ מעט עם מישהו שיש לו פרספקטיבה על המאפיינים ההתפתחותיים האופייניים לגילו של בנכם, למשל עם המחנכת או היועצת, או פסיכולוג/פסיכותרפיסט המטפל בילדים. בירור כזה עשוי ״לשחרר״ אתכם מרגשי האשם ולעזור לכם למקד את העזרה לבנכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)