מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות ילדה בת 5שרון25/11/2012
ביתי היחידה בת 5 החודש. חברותית, מאוד אינטליגנטית ריגשית, זוכה להרבה אהבה מאבא ואמא וכן מסבים וסבתות. חמי וחמתי יותר "פולנים" לעומת הוריי. רואים אותה בערך פעם בשבועיים לעומת הוריי הנותנים לה את כל כולם, בעיקר אימי. משחקים איתה וכו'
ביתי אפילו שאלה את חמתי יום אחד למה היא לא דואגת לה כמו הסבתא השניה.
ועם זאת, קרה כבר כמה פעמים שהיא מדברת לא יפה לאמא שלי. לדוגמא השבוע היא לקחה את ביתי פעמיים מהגן ובפעם השניה היא אמרה לסבתא שהיא שונאת אותה ושהיא רוצה שאמא שלה תוציא אותה מהגן, היא סירבה ללכת איתה הביתה והלכה 50 מטר לפניה. אני פגשתי אותם בדרך הביתה. סבתא הציע לבוא אליהם וביתי אמרה שהיא לא רוצה ללכת לסבתא. ולא רוצה שסבתא תבוא אלינו.
בהזדמנות אחרת היא עשתה משהו דומה, וזרקה לה שהיא אוהבת את הסבתא השניה יותר. בפעמים אחרות היא כן נהנית מחברתה, מציירת לה ציורים לכבוד היום הולדת וכו'. כשאני נפגשת עם אמא שלי, היא בדרך כלל מפריעה לנו לדבר.
אחרי המקרים האחרונים אמרתי לה באסרטיביות שלא מדברים ככה לסבתא בשום אופן. סבתא אוהבת אותה מאוד ואני לא מוכנה שהיא תדבר אליה ככה. שאלתי אותה למה היא דיברה כך, אז היא אמרה לי שהיא רצתה שאני אקח אותה מהגן כי השבוע סבתא כבר לקחה אותה.עניתי לה שאני מבינה שהיא התאכזבה שאמא לא באה, אבל אמא ראתה שהיא מאחרת ולכן ביקשה מסבתא שתיקח אותה וזו לא סיבה לדבר לא יפה לסבתא. (אמא שלי כמובן מאוד נפגעה)
השאלות הן, האם כך נוהגים ילדים אחרים? כלומר, איך ילד יכול להגיד דברים כה פוגעים למישהו שברור שהוא אוהב אותו ודואג לו, נמצא איתו כשהוא חולה, לוקח אותו להצגות וכו'? איך הדרך הנכונה שיש לנהוג כלפיה הן מצידה של סבתא והן מצידי? האם סבתא צריכה להראות שהיא כועסת, האם לא לבקר את סבתא כמה ימים עד שביתי תבקש לראות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילדה בת 5 - תגובה
סמדר ריינר25/11/2012שלום שרון,
חשב מאוד שסבתא תהיה קצת יותר בוגרת וקצת פחות רגישה ולא תרד לרמה של ילדה בת 5. זה טבעי מאוד שילדה קטנה מעדיפה שאימא תיקח אותה, הבת שלכם מתנהגת בצורה טבעית ויש ציפייה בכלל שהיא נכדה כל כך נחשבת שהיא תספק את הצרכים הריגשיים של כל מי שמשקיע בה וזה לא פייר. זה לשים על הכתפיים הקטנות שלה יותר מדי. ילדים לפםעמים עושים כל מיני ברוגזים ולא רוצים דברים ומדברים ככה, זה טבעי ונורמלי, והמבוגרים הם אלה שצריכים להבין מתי זה משהו שעוברת את הגבול ומתי זה משהו שלא קשור אליהם, הוא לא אישי והם לא אמורים להיעלב ממנו.
גם עבור בתך זה לא בריא שהיא מרגישה שהערך העצמי של הסבתות משני הצדדים תלוי בחיזוקים החיוביים שהיא נותנת להם. היא לא נולדה כדי לבדר אותם. כדאי וראוי שהם יהיו מספיק בוגרים כדי לא להתרשם מכל העניין הזה, ויזכרו שנכדה זה נחמד וחביב, אבל יש עוד כמה דברים בחיים, לא כל תחושת הסיפוק, השמחה והערך העצמי שלהם צריכה להיות קשורה בכמה הנכדה אוהבת אותם לעומת הסבתא השניה או אם היא חייכה אליהם היום מספיק או היה לה מצב רוח רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שרון25/11/2012תודה.
אם כך, איך צריך להגיב כשזה קורה והיא מדברת מאוד לא יפה.
למשל היום ביתי חולה ונשארתי איתה בבית ומחר אמרתי לה שסבתא תשאר איתה והיא אמרה לי שהיא לא רוצה, היא שונאת אותה.
למה היא אומרת את זה ואיך להגיב כשהיא לא מדברת יפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר25/11/2012שלום שרון,
מותר לה לגמרי לא לרצות שסבתא תבוא ואפילו מותר לה לשנוא את סבתא. היא אומרת שהיא שונאת אותה ואחר כך זה יעבור לה, לילדים מותר להרגיש גם רגשות שליליים זה לא אומר שהם מדברים לא יפה. לדבר לא יפה זה לקלל למשל. להגיד שהיא שונאת את סבתא זה משהו שהיא מרגישה, זה בכלל לא נקרא לדבר לא יפה. טוב שהיא מוציאה את החוצה, כולנו שונאים או כועסים לפעמים גם אנשים שקרובים לנו, ואחרי שאנחנו מציאים את הכעס אנחנו חוזרים לאהוב כרגיל. לא הייתי מתייחסת לזה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה והמשך תשובה
שרון27/11/2012ראשית אני חושבת שלהגיד שנכדים זה נחמד ויפה אבל יש דברים נוספים בחיים זה קצת פשטני וכי אפשר להבין שנכדים יכולים להוות חלק משמעותי בחייהם של סבים וסבתות בעיקר כשמדובר בגיל 70+
בנוסף, איך נחנך את ילדינו להכרת תודה ומתן כבוד לאחר אם נאפשר להם לדבר בגסות ובעלבונות לאנשים קרובים אליהם שמעניקים להם רק טוב?!
זה נכון שמותר לכעוס ואפילו לשנוא אבל אם זה חוזר על עצמו כמה פעמים אני שואלת את עצמי, אולי יש כאן בעיה? אולי משהו מציק לה.
היום, למשל, סבתא שלה לקחה אותה מהגן ושוב היא אמרה לה שהיא שונאת אותה ולא רוצה אותה. היא סרבה ללכת איתה לאיזה 10 דקות ואחכ גם אמרה לה מיוזמתה כי את סבא היא אוהבת ואת הסבתא השניה היא אוהבת (סבתא פולניה, כן?! :-) ואותה לא. בשלוש שעות שהיא היתה אצל סבתא היא לא דיברה איתה ולא ענתה לה כשפנתה אליה.
האם זה בגלל שהיא בת יחידה? האם זה בגלל שהיא מאוד מאוד קשורה אלי? האם זה בגלל שסבא שלה (חמי) נפטר לפני חודש? (לא שהיה מציאה גדולה כסבא) האם בגלל שהיא בעצם כועסת עלי שאני לא כל הזמן איתה והיא מוציאה את זה על סבתא או שהיא אולי כועסת על הסבתא השניה (לה היא אמרה שבוע שעבר למה היא לא דואגת לה כמו אמא שלי) ואז היא מוציאה זאת על סבתא? אולי משהו אחר?
שאלתי אותה היום למה היא לא אוהבת את סבתא והיא ענתה ככה. היא לא נחמדה אליך? לא, כלום לא קרה, סתם. ואז אמרתי לה שסבתא היא אמא שלי והיא מאוד חשובה לי והיא תמשיך להיות חלק מחיינו ונבקר אותה והיא תבקר אותנו ואני אוהבת את סבתא וזה לא אומר שאני לא אוהבת אותה (את ביתי). אבל את מי את אוהבת יותר, שאלה? אמרתי לה שזו אהבה שונה. את סבתא אני אוהבת כי היא אמא שלי ואותה אני אוהבת כי היא הבת שלי. אבל את מי הכי? שאלה. את הכי הכי יקרה לי, אמרתי. וכשיהיה לי עוד ילד גם אותו אוהב ואני אוהבת גם את אבא ואת סבא ואת אחי ויש לי הרבה אהבה לתת לכולם.
מה דעתך, מה מפריע לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה והמשך תשובה - תגובה
סמדר ריינר28/11/2012שלום שרון,
אנינ לא יוכלה לדעת מה מפריע לה בלי להכיר אתכם אני עדיין חושבת שכשילדה בת 5 אורמת שהיא שונאת אפילו אם זה רבה פעמים זה בסדר גמור. אני חושבת שחלק ממה שקשה לבת שלכם זה שהיא מקבלת המון תשומת לב על כל פיפס וזה נותן לה תחושה של המון כוח, מעבר למה שטבעי ובריא עבור ילדה בת 5, כאילו כל העולם תלוי באהבה ובשנאה שלה, ולכן אני מציעה קצת להוריד את האינטנסיביות מהנושא הזה ולנסות לא לייחס לו כל כך הרבה חשיבות. עצם תשומת להב לנושא הזה מגבירה כמו בכדור שלג את העיסוק בו. נסו להוריד הילוך ולהרפות. אני מתרשמת שאתם עסוקים בזה קצת יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)