סצנות בילדה בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סצנות בילדה בת 3.5
    אלינור
    30/11/2012

שלום רב,

בתי בת 3.5, אחות קטנה לילדה בת 5.5 ועוד מעט (עוד חודש וחצי) גם אחות גדולה.
    מזה קרוב לשנה אבל בעיקר בחודשים האחרונים (עם החמרה נכרת מאז תחילת השנה - גן חדש) כמעט לא עובר יום בלי סצנת "תשומת לב", ולעיתים אפילו יותר מפעם ביום.
    ה"סצנה" מתבטאת בבכי, צעקות ולעיתים השתטחות על הרצפה, ולרוב מתחילה ממש מכלום, כאילו רק חיפשה את הטריגר להתחיל (למשל - שואלת שאלה, אני עונה תשובה, והתשובה לא מצאה חן בעיניה אז היא מתחילה להתבכיין ובמהרה זה מידרדר).

אנחנו מנסים שיטות רבות להתמודד עם המצב. אנו מנסים להתעלם באופן מוחלט מהאירוע כדי לא לשמש לה קהל להתנהגות זו, אך לעיתים היא ממש חוסמת לנו את הדרך ו"נתקעת" לנו בין הרגלים, כמובן כדי לקבל תשומת לב. במקרה זה אני לפעמים באמת נותנת לה חיבוק, מה שלעיתים עוזר להרגיע אותה, אך פעמים אחרות חיבוק רק מחריף את המצב והיא משתוללת לי בין הידיים. במקרים כאלה - גם הסבלנות שלי או של בעלי פוקעת, והיא נשלחת לחדר "להרגע".
    לאחרונה התחלנו למלא "טבלת התנהגות" במדבקה עבור התנהגות טובה. כמובן שכאשר היא מתנהגת יפה היא מאד שמחה וגאה בעצמה לקבל מדבקה. אך זה לא מפחית את מספר ה"סצנות". בזמן סצנה כזו, טבלת ההתנהגות ממש לא מעניינת אותה...

הדבר כמובן קורה גם במקומות ציבוריים, בדרך כאשר ממהרים למקום כלשהו, או בסיטואציות אחרות שאנחנו מרגישים ממש חסרי אונים, כי אז אין פתרון של לשלוח לחדר , ולפעמים באמת אנחנו מאחרים בגלל ההתנהגות הזו (היא מתיישבת על הרצפה בוכייה ולא זזה למשל).

בגן הגננות מאד התפלאו לשמוע על כך. שם - היא משתפת פעולה, חברותית מאד, ומתנהגת למופת. אף לא פעם היתה סצנה כזו בגן. יש לה גם הרבה מאד חברים והיא מזמינה והולכת אליהם הרבה אחר הצהרים. בחברת ילדים והורים אחרים - היא מקסימה.

כשהיא במצב רוח טוב - הילדה ממש שובת לב, מתוקה מאד וכיף להיות איתה. אבל כשהיא נכנסת למצב רוח ה"קרבי" הזה - זה ממש בלתי נסבל...!

זו בטח לא תופעה נדירה אצל ילדים... האם יש לכם הצעה להתמודדות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סצנות בילדה בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סצנות בילדה בת 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    30/11/2012

שלום אלינור,
    הטקטיקה שנקטתם בכיוון של ההתעללמות היא טובה, ויש להתמיד בה אבל היא לא מספיקה. מה שחשוב זה לא לתת תשומת להתהנגות הזו, אבל כן למצוא דרך לתת לילדה יותר תשומת לב בלי קשר. השאלה היא לא רק מה אתם עושים כשזה קורה אלא כמה מקום הילדה מקבלת בבית בדרך כלל. אם אתם לא נותנים תשומת לב להתנהגות אבל גם לא נותנים מספיק תשומת לב אישית בכלל, היא עדיין בחסך עצום ולא נפתרה הבעיה שבגללה התחילו הסצינות. חשוב להקדיש לה זמן איכות אישי, ולתת המון התייחסות יזומה מכיוונכם לפני שהיא מייצרת את הסצינה כדי לקבל אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

אלינור
    02/12/2012

תודה על התשובה.
    אבל אני באמת לא חושבת שמה שחסר לילדה זה תשומת לב. יש לה מקום מאד "מכובד" בבית מבחינה זו. מעצם אופיה המאד מתרפק (כאשר היא לא במצב רוח קרבי...), מאד מתבקש לתת לה המון חום - והיא מקבלת אותו. לפעמים אני תוהה אם היא לא מקבלת אפילו "יותר מידי" ומתרגלת ל"פינוק". אבל מה שבטוח - היא לא מקבלת מעט מידי תשומת לב.

יש לך עוד רעיונות?

תודה
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2012

שלום אלינור,
    שימי לב לתאור שלך. בעצםן את מתארת כמה הילדה "מאלצת" אתכם בכל מיני אופנים, אם על ידי התרפקות ואם על ידי התפרצויות לתת לה תשומת לב. באוםן הזה הי אמנהלת את מתן תשומת הלב במקום שזה יהיה ביוזמתכם. יכול הליות שהיא מרגישה שאם היא לא תנהל את זה זה לא יהיה. יש מקום שתקחו את המושכות לידיים, תבנו את שעות הפנאי שלה בתעסוקה מובנית ויזומה מצידכם וכן בתשומת לב מצידכם שאתם מנהלים ויוזמים ולא היא.
    אם אתם לא מצליחים או שזה לא הכיוון לדעתך, אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר כדי להבין את הנעיין יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו