טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הילדה שלי נמצאת בגן טרום חובה. בספטמבר היא תהיה בת 4 ו- 4 חוד' היא ילדה בוגרת וחכמה אבל עדיין לא כותבת את שמה, אותיות וכד'.. השאלה שלי האם בגיל כזה עדיף להעלות אותה לגן חובה ומקסימום להשאיר אותה שנתיים בגן חובה? או שעדיף להשאיר אותה עוד שנה בטרום חובה למרות שיהיו שם הרבה ילדים קטנים ממנה?
תשובתך המקצועית חשובה לי, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין תשובה קלה לשאלתך. צריך להתייחס לכל מיני פרמטרים בהחלטה איזה גן עדיף לילדה טרום חובה או חובה. הבשלות הרגשית שלה, השתלבותה החברתית וגם רמת התפתחות בתחומים קוגניטיביים. חשוב להכיר את המאפיינים היחודיים של כל גן, אופי הגננת וכן מהי קבוצת הילדים הדומיננטית. בכל גן שתבחרי חשוב שתהיה קבוצת ילדים בגילה, שלא תהיה הצעירה היחידה בקבוצה של בוגרים. או להפך. מבלי להכיר את הילדה שלך ואת אופי המסגרות השונות קשה לי לתת לך המלצה. בהצלחה שושי יעקובי פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד