עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    לנה
    02/12/2012

שלום
    אני הייתי כאן בעבר בעקבות כך שאני ובעלי פרודים כשנה בערך ,נמצאים בתהליכי גירושין יש לנו בת אחת בת 11 ובעבר הלא רחוק הידידה שלו כמו שהוא וביתי מכנים אותה הביאה לה הרבה מתנות (למרות שגם היום כך) אם אתן זוכרות את הסיפור פחות או יותר?גם אם לא לא נורא..
    הילדה נמצאת אצלי כל השבוע ושישי בערב אצלו ובשבת אצלי ושבת הבאה להיפך כך אני ואבא של ביתי קבענו בינתיים. הוא לוקח אותה פעמיים בשבוע לכמה שעות ומחזיר.
    אתמול הבת שלי ענתה לי בחוצפה כל מה שאני אומרת לה היא מרימה את הקול ועונה לי בחוצפה. אמרתי לה שהיא לא רואה ערוץ ילדים יומיים והוספתי לכך שאני לא רוצה לדבר איתה היום ואח"כ החלטתי שגם מחר אני לא אדבר איתה ואמרתי לה שלא נעים לי לשמוע אותה ולהיות בחברתה כשהיא מתנהגת כך . (היא היתה איתי אתמול )היא מאוד בכתה וביקשה סליחה וכ' , לא עזר לה כי הרבה פעמים בעבר היא ביקשה סליחה על חוסר משמעת וחוצפה וחזרה לאותה התנהגות.
    בצהריים הלכנו לאחי והיא מחכה תמיד ללכת אליו לראות את הילד המתוק שלו ואתמול אמרה שהיא לא רוצה לבוא איתי ,אמרתי לה שחייבים כי אישתו בישלה לנו וזה לא יפה ואם היא לא היתה מבשלת אני לא הייתי רוצה שהיא תבוא ,עוד לפני זה כשהיא בכתה אמרה לי אני רוצה ללכת לאבא איתו יותר כיף לי (כמובן שזה מאוד הפריע לי שהוא כל הזמןן המלאך הטוב כי הוא לא חי איתה וצריך לחנך וכו'..)אמרתי לה תלכי שלום את לא מאיימת עלי ולא מפחידה אותי (וברור שמאוד כואב לי שכך היא מדברת כי אני נותנת לה את הלב והנשמה). לפני שיצאנו לאחי התקשרה לאבא שלה ואמרה לו שהיא רוצה שיבוא לקחת אותה והיא לא יכולה להגיד למה כי אמא לא מרשה שתתערב בנינו(כי בעבר כשהיינו מתווכחות או כדומה היתה ישר מרימה אליו טלפון ומתבכיינת לו אז אסרתי עליה זאת ואמרתי לה שאנו צריכות להתמודד בניונו ושלא תערב את אבא שלה). אתמול אני לקחתי לה את הטלפון כי הרגיז אותי שהיא אמרה לא במילים אחרות אמא לא מרשה שתתערב בנינו ,אמרתי לו שהיא חוצפנית ועברה כל גבול וכו' ,הוא אמר לה שהוא לא בא לקחת אותה כי זה יום של אמא וגם הוא נמצא איפשהו רחוק. כל היום הם היו עם שליחת הודעות בניהם הוא אמר לה כמה הו א מתגעגע ואוהב והיא אמרה לו .ובין היתר אמרה לו שהיא מתענה פה ורע לה פה ושהיא מתחננת שיבוא לקחת אותה הוא חזר ואמר שזה יום של אמא וגם הוא נמצא רחוק.
    יותר מאוחר הידידה חברה שלו כתבה לה נסיכה שלי אל תהיי עצובה אני אוהבת אותך והבת שלי כתבה לה גם אני אותך ואני מתגעגעת אלייך וכדומה.
    רציתי לדעת:
    האם העונש שנתתי לה מוגזם ?

וגם מאוד מציק לי שהבת שלי אמרה לחברה של אבא שלה שהיא מתגעגעת אליה ואוהבת אותתה מאוד מאוד מפריע לי כבר כעסתי על עצמי שאם הייתי נותנת לה לראות טלויזה אז אולי הייתה פחות מתקשרת איתם(הוא מצד אחד יד אחת איתי ומצד שני במקום שיגיד לה אל תתקשרי כל רגע אני עצוב מאיך שאת מתנהגת לאמא שלך הוא כל הזמן מרעיף עליה אהבה וגם חברה שלו לדעתי ניצלה את המצב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2012

שלום לנה,
    אני זוכרת היטב את פניותייך מעבר.
    אני חושבת שאת צריכה לעושת הפרדה בין הקנאה שלך ליחס בין בתך לאביה וידידתו, שאני יכולה להבין שאת מתעצבנת אבל אין לך מה לעשות עם זה, וכדאי לך לנסות להניח לזה, לבין איך את מסתדרת עם הבת שלך בלי קשר לאבא שלה ולידידה שלו.
    יש בעיה בסמכות ההורית שלך בלי קשר לאבא ולידידה. אני מתרשמת שאת משדרת חוסר ביטחון, ולא מפעילה סמכות הורית יעילה. ראשית אין טעם בעונשים, הם לא עוזרים. זהנית את לא צריכה להסביר להסברים על כל דבר, אם את מחליטה משהו זה מספיק, הבת שלך לא חייבת להיות מרוצה אבל יש דברים שהיא חייבת לבצע. ויש דברים שלא. ואת צריכה לבחור בחוכמה על מה את מתעקשת ועל מה לא.
    אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכת הורים מסודרת, שתתמוך בביטחון העצמי שלך ותעזור לך להיות עיקבית וסמכותית עם הבת שלך. אם אין לך אפשרות כספית לעשות את זה באופן פרטי יש מסגרות ציבוריות שניתן לקבל את בהן בחינם או באופן מסובסד.
    הפורום לא יכול לתת מענה שלם לעומק הקושי שאת מתארת אצל עצמך. וזה לא קשור לאבא שלה בכלל. זה קשור קודם כל אלייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו