זהות מינית - ילד בן 6 וחצי שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית - ילד בן 6 וחצי שנים
    א.ח.
    02/12/2012

יש לי ילד בן שש וחצי שנים, אשר אוהב להתעסק בשיער של בנות, לנעול את נעלי העקב שלי, ללכת בבית עם תיקים, מחקה את המורה שלו ואוהב לכתוב על הלוח.
    כמו כן,הילד מצייר ציורים בורוד ואדום, עם לבבות ופרחים ומשחק רק עם בנות.
    נמשך לצבעים כגון אדום בכל דבר.
    לפני מספר שנים התייעצתי עם אשת מקצוע, אשר טענה כי לכשיגדל - התופעה תחלוף.
    אך הילד כמעט בן שבע והעניין בעינו עומד.
    אודה באם תסייעי לי על מנת להביא הבעיה לפתרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשאלתך

חן, פסיכלוגית
    02/12/2012

שלום,
    שמי חן מייק, אני פסיכולוגית, עסקתי רבות בנושא אותו העלית ולא יכולתי להתעלם מהודעתך. חשוב שתתני לילד שלך להיות מי שהוא ולבטא את עצמו בדרך שיבחר. אינני חושבת שיש צורך לאסור עליו התנהגות כזו או אחרת, איסור כזה עלול לגרום לו מצוקה רבה. התאזרי בסבלנות, במידת הצורך פני עם ילדך להתייעצות עם פסיכולוג על מנת לוודא שאין הוא סובל, ולא במטרה לשנות את התנהגותו. המסר החשוב ביותר שתוכלי להעביר לבנך הוא שאת אוהבת אותו בכל התנהגות שיבחר.
    מקווה שסייעתי. ערב נעים.
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית - ילד בן 6 וחצי שנים - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2012

שלום לך,
    אכן לא בטוח שהתופעה תחלוף, וגם לא בטוח שאפשר להביא אותה "לפתרונה" כמו שהייתם רוצים. אם זו הבחירה שלו, חשוב שתקבלו אותה כפי שהיא. אפשר בדרכים עדינות ועקיפות לנסות לעניין אותו בפיעליות משותפות עם אבא (במידה ובמשפחתכם יש אבא בתמונה) או אם דמות גברית קרובה אחרת פעילויות כגון כדורגל, אופניים, וכו', אבל בלי לחץ ואם הוא לא רוצה אז לא. לא מומלץ בשום פנים ואופן להפעיל עליו לחץ מכל סוג שהוא או לגנות אותו על ההתנהגות, כיוון שאז יוצרים בעייה אמיתית ומצוקה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו