מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה לא רוצה ללכת לבי"סדפנה מירלי03/12/2012
שלום רב ביתי בת 15 מטופלת אצל פסיכולוגית מזה כשנה עקב בעיות רגשיות. בחודש האחרון החליטה שאינה הולכת יותר לביה"ס. כשניסית להבין ממנה מדוע אמרה שלפני שהחלה את הטיפול הפסיכולוגי היה לה מאוד רע בבית ויותר טוב בביה"ס אולם כיום חל שיפור בבית וכך ביה"ס הפך להיות מקום פחות טוב. הדבר מבלבל אותה מאוד ואינה יודעת כיצד להתמודד עם ביה"ס. לציין כי מעולם לא היו לה חברות וכך גם בשנים הקודמות. בשנה האחרונה ביקשה לעבור כיתה כי חשבה שבכתה זו יהיו לה יותר חברות אולם גם שם אינה התחברה לבנות בכתה. עשיתי איתה "הסכם" שבו תבחר יומיים בהם תישאר בבית ובשאר הימים תלך לביה"ס וכך קורא אולם כשנמצאת בבית הספר היא מתקשרת אליי בהפסקות מבקשת שאבו לקחת אותה הביתה אומרת שאין לה מה לעשות שם שהיא בוהה בשיעורים ולא מקשיבה (לפעמים במהלך השיעור שולחת לי הודעות כמו: הצילו, אני לא יכולה יותר...)
לציין כי בשנה שעברה הגיעה פעם בשבוע לשיחה עם יועצת בית הספר דבר שעזר לה מאוד אולם היועצת התחלפה והשנה אינה עושה זאת.
שאלתי: האם יש צורך להחליף את הפסיכולוגית? האם ישנה אפשרות שהפסיכולוגית לא מתאימה לה או שאינה יודעת לענות על צרכיה? לציין כי היא בטיפול כבר שנה במתכונת של פעם בשבוע.
* לאחרונה הפסיכולוגית הציעה לה לקחת תרופות אולם הילדה לא רצתה לבסוף התפשרה על רסקיו.
אני מבולבלת ועובדת עצות ולא יודעת כיצד לנהוג. אודה להתחייסותך ותשובתך.
תודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא רוצה ללכת לבי"ס - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט03/12/2012דפנה שלום,
המצוקה שלך כאמא שרוצה לעזור לבתה עוברת דרך הדברים שכתבת ולבי איתך בתסכול שאת חשה. הדרך היעילה ביותר לעזור לבתך לדעתי היא לשוחח עם המטפלת שלה ולשלב ידיים כך שתעבדו במשותף. בתור אמא את יכולה מאוד לתמוך בתהליך הטיפולי. הרי הילדה אמרה שהיא חשה הטבה מסוימת, כדאי לחשוב יחד איך לעזור לה להכליל את השיפור גם מחוץ לבית.
אני מציעה גם לשקול את הטיפול התרופתי מחדש, ייתכן שהוא יכול לעזור לה להתמודד עם הקושי בבית הספר, יותר מאשר רסקיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)