מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 מסרב להירדםמיכאלה04/12/2012
בני בן ה4 פעיל מאוד ומשתולל כל היום, לא ישן צהריים, לא במסגרת כרגע, חולה ונשאר בבית. בגן היה כמה ימים וישר נדבק שם.
על ערב אני משכיבה אותו לישון ותמיד שמה לו תכניות עדינות בטלביזיה כי כך הוא נרדם כבר שנים, תכניות שקטות כמו מיקי מאוס או טום וג'רי ולא דברים צעקניים.
הילד נשאר ער עד 11 או 12 בלילה. העיניים שלי כבר לא מחזיקות.....אני מרגישה שאין לי חיים משל עצמי, אפילו לשבת בערב לשתות סתם תה לבד אין לי אפשרות.
הוא שוכב במיטה, מחזיק בידי, ורואה תכניות עד שנרדם ולא פות מ11 בלילה.
מה גורם לזה?
האם כל הפעלתנות שלו לא גורמת לו להתעייף ולהירדם?
ישנם דרכים לעזור לו להירדם? בעבר נתתי לו גלימון שזה טבעי ולא עזר לו.
כמו כן הילד נרדם רק באור מלא בחדר ולא נורה קטנה, יש לו פחדים מחושך ורוצה רק אור חזק. ממש הייתי שמחה להכוונה מה לעשות....אולי הצעות ייעול, אני פשוט מתחרפנת.....מרגישה שאין לי דקה לעצמי בערב, פשוט צונחת אחריו למיטה כמו מתה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 מסרב להירדם - תגובה
סמדר ריינר05/12/2012שלום שלי,
חשוב לעשות טקס שינה מסודר. טללויזה היא ל אמרדים טוב, כי הטלוויזה היא לא קשר אנושי. נוצר מצב שמצד אחד את מנסה לתת לטלוויזה לעשות את העבודה, אך מצד שני הילד לא מוותר על נוכחותך אבל גם לא לגמרי מרגיש אותה וכך שניכם לא מסופקים. טלוויזה היא לא במקום שיחה, סיפור שיר ערש וכל דהדברים שילד צריך מאיאמ שלו, לא מהטלוויזה ולא רק את היד של אימא. נסי להבנות זאת בהדרגה, כי יהיה לו קשה לוותר על הטלוויזה מייד. נסי להקריא סיפור, לדבר על מה שקרה במשך היום, לשמוע חוויות שלו, להרגיע אותו, ואז סרט קצר בטלוויזיה ובמשך אולי לוותר עליו לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)