בת שנתיים וחצי מוטרדת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי מוטרדת
    נירית שפיר
    05/12/2012

שלום לכן,
    אשמח מאוד לייעוץ לגבי הבת שלי: היא בת כשנתיים וחצי, ובזמן האחרון במהלך כל היום בכל סיטואציה שהיא רואה ילד ברחוב, או בטלויזיה, או בספר, ולפעמים אפילו לחפצים דוממים - היא ישר שואלת איפה אבא שלו, ואיפה אמא שלו..
    כלומר, כל הזמן מחפשת את נוכחות ההורים, גם שלה, אם אנחנו לא נמצאים והרבה פעמים גם עבור ילדים אחרים וחפצים. היא כל הזמן מתעסקת בזה. אין שום רקע של נסיעה ארוכה או משהו בסגנון, אף פעם לא עזבנו אותה ליותר מלילה שבו נשארה אצל סבא וסבתא, אבל במשך כמעט כשנה יש תחושה שהיא מאוד מאוד קשורה אלינו ויש לה סוג של פחד מלהיות בלעדינו.
    אני פשוט תוהה לעצמי האם זה משהו שבאמת מטריד אותה ואם יש דרך שאפשר או כדאי לטפל בזה..
    תודה!
    נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחצי מוטרדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי מוטרדת - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום נירית,
    אין ספק מההתאור שלך שזה משהו שבאמת מטריד אותה. משהו בנוכחות שלכם חסר לה, אם מבחינת היציבות, אם מבחינת העקביות , אם מבחינת הכמות או מבחינת סוג הנוכחות. יכול להיות למשל שהיא חשה שאין לה שליטה מתי אתם נמצאים ומתי לא, אולי חסר לה הסבר לאן הלכתם או פרידה מסודרת כל פעם שאתם הולכים, לפעמים יש הורים שכדי לחסוך את הבכי פשוט נעלמים בגן או בבית בלי להגיד שלום, (אני לא אומרת שזה מה שאתם עושים בהכרח) או שהיא חשה את הנוכחות שלכם רפה מדי, לא מספיק קיימת מכל מיני סיבות. כפי שאתם לא ניתן לדעת באינטרנט את הסיבות המדוייקות שמתאימות לילדה שלכם ולמשפחה שלכם. נסו לחשוב אם משהו ממה שנאמר מתיאם לכם, או פנו להדרכת הורים קצרה כדי לברר זאת יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי- מוטרדת

נירית שפיר
    05/12/2012

הי סמדר,
    תודה רבה על התשובה המהירה. הבעיה היא שאני לא מצליחה להבין מאיפה זה נובע כי אנחנו באמת דואגים לכסות את כל הנושאים שרשמת בתשובה. אנחנו תמיד דואגים לפרידות מסודרים, גם בבית וגם בגן, שכוללות הסבר וחיבוק ונשיקה. כשאנחנו נמצאים יחד אנחנו המון משחקים ביחד, וצוחקים ושמחים וכשהיא מבקשת שנבוא לשחק איתה אנחנו תמיד משתפים פעולה בכיף. אנחנו מאוד נהנים מהזמן שלנו יחד ומשתדלים לבלות את אחה"צ והערבים כמה שיותר יחד למרות שלעיתים יש כל מיני סידורים שאחד מאיתנו נאלץ ללכת, ובד"כ היא לא מקבלת את זה ממש יפה כשאנחנו צריכים ללכת..
    בלי קשר לזהף היא ילדה מאוד רגישה ששמה לב לכל הפרטים הקטנים ותמיד נמצאת בשליטה. אנחנו לא נעדרים הרבה, גם ביחס להורים אחרים.
    לצערי אני ממש לא מצליחה להבין את המקור.. האם את חושבת שזה משהו שכדאי לפנות לגביו להתייעצות?

שוב תודה,
    נירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי- מוטרדת - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2012

שלום נירית,
    כפי שהצעתי בתשובתי הקודמת, אם דברי לא מתאימים למצבכם ואתם עדיין לא מבינים כדאי לגשת לייעוץ, אפילו קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו