התקפות זעם בעקבות פרידה של ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפות זעם בעקבות פרידה של ההורים
    קרן לוי
    06/12/2012

שלום רב,

קצת רקע: בעלי ואני פרודים כבר חצי שנה, יש לנו שלושה ילדים- 5.5 ,2.5 ו4 חוד'.
    אני גרה אצל הורי והוא אצל ההורים שלו.
    בהתחלת התהליך היה קושי מאוד גדול עם הבת הבכורה, התקפות זעם, צעקות, עצבות וכו'. זה לא היה כל הזמן אלא בגלים. כסידרנו לו"ז דיי ברור וקבוע למפגשים, אני ראיתי שיפור עצום מבחינת הילדה. היתה השלמה מסוימת עם התהליך והפרידה. בימים האחרונים יש שוב התקפות זעם וקוטביות גדולה בהתנהגות שלה. רגע היא שמחה ונעימה כמו שהיא יודעת להיות ורגע היא כועסת וצועקת ומתמרדת ומוציאה את כל הבית מאיזון. הבת שלי בוגרת וחכמה מאוד ויודעת להביע את עצמה בצורה יוצאת דופן. אחרי שהיא נרגעת מכל המהומה, היא טוענת שהיא עשתה את זה כי התגעגעה לאבא... (במהלך ההתפרצויות היא לא מזכירה אותו בכלל).
    אני מאוד מנסה להכיל אותה ולתת מקום להבעת הרגשות.
    השאלה איך מתמודדים עם זה נכון?! ניסיתי בעדינות בשלוה וברכות וזה לא עובד... ניסיתי בכוחניות ובהצבת גבולות וזה גם לא עובד... אשמח לקבלת יעוץ!
    תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפות זעם בעקבות פרידה של ההורים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/12/2012

קרן שלום,
    כל המשפחה עברה זעזוע חריף שבמסגרתו אני מבינה שגם ילדת תינוק/ת. הקושי הוא גדול וחצי שנה זה זמן קצר מאוד שלא מספיק, לא לילדים ולא למבוגרים, להשלים עם התהליך. הילדה שלך זקוקה בזמן הקרוב ממך ומאביה להרבה חום וגם ככל שניתן לזמן אישי עם כל אחד מכם. ייתכן שאפשר להציע לה שכשהיא מתגעגעת לאבא, היא יכולה להתקשר אליו (מעבר ללו"ז הפגישות, חשוב שגם יהיה לו"ז שיחות קבוע כל יום עם ההורה שהילדים אינם עמו). אני לא יודעת כמה ועם מי יש לבתך כרגע מקום לבטא את הקשיים שלה. גם האחים שלה קטנים מאוד ולא יכולים להיות בני ברית בהתמודדות עם השינוי העצום והכואב שכולכם חוויתם.
    לגבי התגובה בפועל - חשוב לעזור לילדה להירגע ולהרגיש שהיא לא לבד, ושאף אחד מההורים לא יעזוב אותה אם היא תתנהג לא יפה. בנוסף, ילדים בגילה תכופות נוטים לחשוב שההורים נפרדו בגלל שהם עצמם (הילדים) הפריעו או התנהגו לא בסדר, ומאשימים עצמם בפרידה. לכן חשוב להימנע ממסרים קשים לילדה. אתם בתקופה סוערת ואני לא בטוחה שתגובה אחת מסוימת היא זו שתפסיק את הכעס. אולי דווקא אפשר ללכת איתו - לתת לה לרוץ מסביב לבניין, או לקפוץ בחבל, או לעשות משהו אנרגטי שיעזור לה לפרוק את הכאב והכעס.
    בהצלחה לכולכם בהסתגלות,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו