בת 7 שלא מוכנה ללכת לבית ספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 7 שלא מוכנה ללכת לבית ספר
    חיים
    06/12/2012

שלום רב...
    ביתי בכיתה ב', הקטנה מבין הילדים [5] בסוף שנה שעברה היא החליטה שהיא לא הולכת לבית הספר...דבר שהיה מלווה בצעקות וצרחות מצידה.

הטיפול של יועצת בית הספר החמיר את המצב,. בהיתיעצות עד הצוות של בית הספר הוחלט על מטפלת בהנחיית הורים.... אני ואישתי נפגשנו איתה והיא הנחתה אותנו ליצור חוקים ברורים בבית. והעניין באמת ניפתר למראית עין....היא הלכה לבית הספר.

לפני כשבועיים התחיל הכל מחדש...היא לא הלכה כשבוע וחצי.... בדיבור איתה היא לא יודעת לומר למה.

הלכנו שוב ליועצת והיא הנחתה אותנו לא לוותר אלא לשים אותה בכוח בבית ספר וללכת....דבר שבנתיים לא הוכיח את עצמו כי היא אמנם בבית ספר. אבל לא ניכנסת לכיתה אלא יושבת בחוץ במשך כל היום.

עוד חשוב לציין שלילדה יש פחדים...היא לא ניכנסת לשירותים בבית אלא אם מישהו עומד לידה., היא לא מתרחצת לבד. לא הולכת לחדר שלה לבד...לא נירדמת לבד.
    אמנם אני לא איש מקצוע אבל הדבר הזה מדליק אצלינו הרבה נורות. אך המטפלת טוענת שהיא מנסה אותנו.

חשוב לי עוד לציין שהיא כמו שכתבתי הקטנה מבין החמש ועם אף אחד לא הייתה לנו בעיה דומה.

יש לי חשש גדול שבדרך הזאת אנו מכבים לה את הנפש....כל הנושא הזה מערער את כל הבית ואת השקט הנפשי של כולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 שלא מוכנה ללכת לבית ספר - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/12/2012

חיים שלום,
    הבעיה של בתך מאוד מטרידה ודורשת התייחסות מערכתית וטיפולית אינטנסיבית. לפי הפרטים שמסרת, קשה לי להאמין שמדובר רק בבדיקת גבולות של הילדה, אלא ייתכן שיש רמה יותר עמוקה של חרדה שכרגע אינה מטופלת.
    חשוב שאיש מקצוע שמומחה בטיפול בילדים יפגוש את בתך ויעשה הערכה מקיפה של הקשיים מהם סובלת. אפשרי שלאור הקשיים הללו, הדרכת הורים לא תספיק וגם הילדה זקוקה לטיפול. זאת כמובן לאחר ההערכה המקצועית. תוכל להתייעץ עם פסיכולוג בית הספר או היועצת לגבי אפשרויות הטיפול באיזור מגוריכם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו