מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי התנהגות ילד בכיתה אשרית06/12/2012
שלום רב,
בני הבכור בכיתה א בן 6.5. יש עוד אח בן 3.5
כשהיה בגן היה ילד מאד נעים, היו לו חברים, היה מנומס ורגוע ואפילו לפלף קצת. רק בגן חובה התחיל להחזיר אם היו מרביצים לו וכד'. היה אהוב על הגגנות, ילד מרצה שעשה מהר וטוב כל מה שאומרים לו וכד'.
היום בכיתה א' הילד השתנה מאד. הוא חוצפן (גם בבית אבל בעיקר למורות בבי"ס) הוא לא תמיד משתף פעולה, הוא מאד חכם קורא וכותב יפה מאד יחסית לכיתתו ולקצב ההתקדמות בכיתה. מבין המובילים בתחום הלמידה. אבל מבחינה התנהגותית יש שינוי קיצוני.
לפעמים אני שמחה שהוא תפס קצת בטחון ומרשה לעצמו להחזיר לילדים (פיזית ומילולית) ושהוא מרגיש מספיק ביטחון ל"ענות" למורות כשהוא מרגיש שיש לו צורך..
אבל, לפעמים אני לא בטוחה שזה מביטחון אלא אולי הוא משדר איזו מצוקה.
בבית יש לו גבולות (והוא בד"כ עומד בהם), עושה את המטלות שלו , בוגר ומתפקד יפה (מתקלח לבד, מצחצח שיניים, עושה שיעורים בלי שאזכיר לו וכו) .
השאלה היא מה לעשות עם הטלפונים מהמורות שאני מקבלת שהוא מתחצף. האם זה שלב התפתחותי או מראה על מצוקה.האם הוא "מתבגר" ובודק גבולות ומנסה למצוא עצמו חברתית בכיתה ובעולם?
הוא מקבל זמן איכות איתי כל ערב לפני השינה, בו אנחנו גם מדברים על היום שהיה והוא משתף (מעט) מבי"ס, בחברים וכד'.
אני גם יודעת שהוא נגרר אחרי מס' ילדים "שובבים" בכיתה ואולי גם זה משהו שצריך לבדוק.
קצת מגששת באפילה פה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות ילד בכיתה א - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2012יפה שלום,
ראשית טוב לשמוע שלילד שלך היו עד כה חוויות סהכ נעימות במסגרות בהן היה. לא כתבת האם חלו לאחרונה שינויים במשפחה או בבית מעבר לכניסה לכיתה א'. אני מסכימה עם המונח שכתבת "מגששת באפילה" כי קשה לדעת, גם דרך הייעוץ באינטרנט, מה הסיבה להתנהגות הילד - האם הוא מרגיש יותר ביטחון בבית הספר לבטא כעסים והתנגדות שהוא מרגיש בבית פחות מקום, האם הוא לא בטוח שיוכל לזכות בהערכת חבריו אם לא יתפוס מקום בכיתה בדרך כה אגרסיבית, האם יש קשיי למידה כלשהם שהילד מחפה עליהם באמצעות ההתנהגות הזו, האם הוא מנסה לא להיות "לפלף" ולכן מתנהג בחוצפה בכיתה, ואולי יש גורם נוסף להתנהגות שלא העליתי כאן.
אני ממליצה כמובן קודם כל לדבר עם הילד ולהבין ממנו מדוע הוא מתנהג כך ומה מביא אותו להתנגדויות הללו בכיתה. בנוסף, כדאי לחשוב לעומק על הקשיים שלו יחד עם פסיכולוג בית הספר, כדי להבין באופן ברור יותר ממה הם נובעים - וזאת כדי שהמענה יהיה מותאם לצרכיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)