זעם של בן שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זעם של בן שנתיים וחצי
    שירית
    06/12/2012

קצת רקע: אני גרושה זה שנה וחצי בני בן 2.5 במשמורתי. לאחרונה בכל פעם שהוא כועס או לא מסכים איתי הוא סוטר לי ולפעמים בחוזקה. ניסיתי כיסא חשבה כמה פעמים, ניסיתי לרדת לגובה העיניים כמה פעמים ולדבר איתו ולהסביר לו שכשהוא כועס הוא צריך לדבר איתי ונפתור זאת ביחד. בדרך כלל זה קורה לפני האמבטיה כי הוא מסרב להתקלח. אני זקוקה לפיתרון בדחיפות...
    תודה וחג שמח...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זעם של בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זעם של בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    06/12/2012

שלום שירית,
    כאשר הוא סוטר לך חשוב להגיב בקצרה ובתקיפות, לא הסברים, וגם לא עונשים אלא פשוט להוריד את היד ולהגיד אסור ולשמור על עיקביות בעניין. מעבר לזה לא לעשות מזה עניין גם אם זה חוזר המון פעמים. פשוט לא לתת לזה מקום. כי אחרת זה נהפך לרווח משיני של תשומת לב עבורו. עם הזמן זה יעבור, זו פשוט דרכו לבטא את חוסר האונים שלו כילד קטן שמכריחים אותו לפעמים לעשות דברים. כשיגדל ורפטואר הביטוי שלו יגדל גם הוא הוא ודאי יבטא זאת בדרכים אחרות. מבחינתו הוא כנראה מרגיש מושפל שם באמבטיה עירום, בלי הגנות אולי פוחד מהמים או שמשהו לא נעים לו. ניתם גם לחשוב על דרכים אולי עדינות ויצירתיות לעזור לו עם עניין המקלחת למשל להציע לו לרחוץ בובה, לתת לו שליטה בתהליך, להגיד לפני כל דבר שאת עושה (עכשיו מורדים בגדים, עכשיו חופפים ראש ) להציע לו לעזור, לתת לו תפקידים בתהליך, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו