גיל 6 -שאלות רבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל 6 -שאלות רבות
    bell
    16/05/2007

אתמול הייתי בגן של סילבי בהרצאה שלך מוכנות לכיתה א ומאוד נהניתי.
    1. שאלה - בתי בת ה-6 לא רוצה להזמין חברות הביתה אבל ללכת אליהן היא כל הזמן רוצה. אני מרגישה חוסר נעימות מההורים, ואני מנסה להסביר לה שזה לא יפה וצריך תמיד להחזיר ביקור גומלין. לקח לי זמן לשכנע אותה ועכשיו זה קצת השתפר, יש לך הסבר לזה? אני יכולה להבין נניח שאצל החברות יותר כיף אבל איך אני יכולה להעביר לה את הענין של יחסי גומלין????
    2. מאוד קשה לי להעיר אותה בבוקר , תמיד היא צועקת עלי שאני רעה שאני מעירה אותה. יש לציין שאני מקפידה שהיא תהיה במיטה ב-20:30 ולוקח לה להרדם חצי בערך , אני מעירה אותה ב6:20 בערך. איך אני יכולה לשפר את המצב?
    תודה מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 6 -שאלות רבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות

ענת זפרני
    16/05/2007

בוקר טוב
    היה לי נעים אצלכם בגן אתמול - ואני שמחה על שפנית לאתר ולפורום.

1. בנוגע לחברות - לילדים יש "תקופות" - לא רוצים להזמין כן רוצים רק ללכת לא רוצים חוגים כן רוצים רק שניצל לארוחת צהריים וכו וכו
    אני חושבת שאין שום דבר רע בזה שתקופה מסויימת היא רוצה ללכת. זה לא ימשך לנצח.
    תבדקי עם עצמך מה קורה כשחברה מגיעה - האם את מעירה לה? מתערבת? האם אח או אחות מפריעים לה? האם מעירים להם שלא להשתולל? אם הארוח נעים והיא נהנית אז הסירי דאגה מליבך, תוודאי עם אמהות חברותיה שמבחינתן זה בסדר ותני לזמן לעשות את שלו.
    אם את מריגשה לא בנוח ולא מתאים לך - הודיעי לבתך, אל תשאלי פשוט הודיעי לה שפעם בשבוע חברה באה ופעם בשבוע היא הולכת לחברה. גבול ברור. מותר לה להחליט באיזה יום ואיזה חברה אבל היא חייבת יום בשבוע לארח.

2. לגבי הבוקר - בדקי איתה בדרך של שיחה נעימה איך היא היתה רוצה לקום בבוקר.
    "אני מבינה שקשה לך לקום בבוקר, איך אפשר להעיר אותך שיהיה נעים?" תנסו לנסח איזושהיא דרך שתהיה מקובלת עליה - אולי עם קלטת אולי אבא יעיר אולי לפתוח את התריס ולא את האור כל מינידרכים שיקלו עליה
    ותכתבי לי איך הולך
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה שענית לי כל כך מהר...

bell
    16/05/2007

לגבי הבוקר - אני כל בוקר אומרת לה שתקום כבר אז היא אומרת שהיא עייפה, ואז אני אומרת לה שאני יודעת שבבוקר זה הכי כיף להמשיך ולשכב במיטה ולישון , גם אני אוהבת לעשות את זה אבל אין ברירה, גם אני לא כל כך רוצה ללכת לעבודה וקשה לי לקום אבל אחרי שאני קמה ושוטפת פנים זה יותר קל, אבל לא תמיד זה הולך לי....

לגבי חברות - אני לפעמים אומרת לה לא להשתולל מכיוון שאחיה הקטן בבית גם והוא מחקה כל התנהגות שלה ועליו אני מגוננת קצת יותר מכיוון שהוא מרכיב עדשת מגע והשתוללות מיותרת מפילה לו את העדשה והיו מקרים רבים שגם העדשה נשברת ולכן לפעמים אני מעירה לה לא להשתולל אבל אני מסבירה לה שזה בגלל אחיה ובגלל העדשה. מה אני יכולה לעשות? (אחיה בן שנתיים ותשעה חודשים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו