ילד בן שלוש שמשחק ב"אני תינוק"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שלוש שמשחק ב"אני תינוק"
    שירי
    14/12/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן שלוש וקצת ועוד ילד בן שנה.
    הגדול מידי פעם מחליט שהוא תינוק.
    זה נמשך כמה ימים, וזה כולל זחילה, דיבור בהברות כמו הקטן,
    בקשה ללבוש בגדים של הקטן, לישון במיטה שלו ואף בקשה לשים חיתול קטן.
    אציין שהוא אינו גמול לילה, ובגמילת היום שלו חלה לפני כארבעה חודשים רגרסיה שעדיין נמשכת.
    כשאני אומרת לו למשל שחבל, אבל אבקש פגישה עם חברים שלו כי הוא תינוק והם לא רוצים להפגש עם תינוק, הוא אומר "אבל אני גדלתי!".
    השאלה שלי היא איך להגיב על משחק התינוק הזה. האם לשתף פעולה ולתת מקום לרצונו להיות תינוק, או להציב גבולות. למשל אם הוא רוצה שאלביש אותו האם לזרום או לומר אתה לא באמת תינוק.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שלוש שמשחק ב"אני תינוק" - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום שירי,
    כל עוד זה משחק חשוב מאוד לשתף פעולה עם זה. אל תדאגי הוא יחזור להיות גדול כשירגיש שהצורך בא על סיפוקו. זה רק משחק, אל תתרגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

שירי
    14/12/2012

תודה על התשובה.
    השאלה היא האם לזרום איתו גם למשל כשהוא רוצה ללבוש חיתול, בעוד שבד"כ הוא מסתובב ביום ללא חיתול,
    או למשל כשהוא מתעקש לנסוע באוטו בסלקל, שזה דבר בלתי אפשרי.
    איך להגיב על זה.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2012

שלום שירי,
    כמובן רק מה שאפשרי, לפעמים, כמו בכל דבר, צריך להגיד לא. אבל לא הייתי מוסיפה : כי אתה גדול" לא לנסות להסביר ולשכנע אלא רק להגיד שאי אפשר, ושיש דברים אחרים שהוא יכול לעשות כשבא לו להיות תינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    14/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו