מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים וחצידנה18/12/2012
בני בן שנתיים וחצי, לפני שבועיים התחיל להרביץ בבית,לנשוך ולהזיק למה שסובב אותו בכל צורה. לעיתים הוא מרביץ כתגובה למשהו שנאסר עליו לעשות, ולעיתים נותן מכות לכלב ללא סיבה נראית לעין. כשמרביץ אנחנו אומרים "לא להרביץ" ו"אסור", אבל הוא בתגובה יכול לצחוק או להתעלם. ניסינו עונש אבל זה לא עוזר, לחבק ולדבר על סיבת הכעסוגם זה לא עוזר. רצוי לציין מס' דברים: ראשית, עברתי הפלה לפני חודש וחצי והוא היה נוכח בבית כשזה קרה ולאחר מכן הייתי בבית חולים 5 ימים. שנית, הוא מתלונן שילד מסוים מרביץ לו בגן- נושא אשר בטיפול כבר מול הגן.
חשוב לי לציין שבגן הוא לא מרביץ, מאוד חברותי ואהוב. מרביץ רק בבית זה לא קורה כלל מחוץ לבית.כשנשאר עם בעלי בבית זה לא קורה ואני חוששת שאולי אני הטריגר להתנהגות.
אולי זה בכלל "גיל שנתיים הנורא"...בכל אופן, מבולבלים כבר מכל "השיטות השונות" שכל אחד ממליץ לנו, וחוששים שבילבלנו את הילד על הדרך.
נשמח לעצה כיצד לנהוג בינתיים, ולהגיע לפגישת ייעוץ כדי להבין ממה נובעת מצוקתו של הילד.
תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בודקת שלא דילגו עליי...
דנה20/12/2012מחכה לתגובתכת
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר20/12/2012שלום דנה,
זוהי התנהגות אופיינית לגיל, עם זאת יכול להיות שבנוסף קיימת מצוקה אצל הילד בגלל האירועים שתארת. העונשים אכן מיותרים ולא עוזרים, כדאי לחדול מהם. את המכות והנשיכות יש להפסיק מיידית בצורה תקיפםה אבל קצרה, לא לעלשות מזה עניין, לא לנאום נאומים, להתחנן וללהסביר וכו', פשוט להזיז את היד ולהפסיק את זה, במקביל כדאי לנסות לתת לו מילים למה שמתסכל אותו, לאפשר לו להרביץ לכרית או במקום לאדם, ולמד ואתו דרכים חלופיות לביטוי כעס (ביטוי מילולי, לקבל משהו אחר במקום מה שרצה וכו').
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)