בן 6 עם התקפי זעם ואלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 6 עם התקפי זעם ואלימות
    אמא
    22/12/2012

שלום,
    בני בן ה- 6 בגן חובה. בחודשים האחרונים התחילו אצלו התפרצויות זעם המלוות אלימות מילולית ופיזית. הוא מרביץ לילדים בגן כמעט כל יום, ומתנהג בעצבנות גם בבית.
    בבית אמנם יש לנו שליטה עליו, אפשר להעניש, אפשר לדבר ולהרגיע.
    הבעיה הרצינית יותר מתחילה כשהוא בגן. שם אין לנו שליטה על ההתנהגות שלו ואנחנו מקבלים מידי יום טלפונים מהגננת או מהורים של ילדים שהוא היכה.

פניתי לשירות הפסיכולוגי של העיר, אך עד שיתאמו לי פגישה, מה אפשר לעשות?
    אני חסרת אונים, פוחדת לשלוח אותו לגן כי מתביישת בהתנהגות שלו ובטלפונים החוזרים מכולם.

אבקש עיצה דחופה.
    תודה רבה,
    אמא דואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 עם התקפי זעם ואלימות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

אמא
    22/12/2012

חשוב לי להוסיף שלא היו שינויים משמעותיים בחיי הילד בתקופה האחרונה.
    מה שכן, הוא נכנס לגן חובה באותו גן שבו היה בטרום חובה, עם אותה גננת ורוב הילדים נשארו יחד איתו.
    נכנסו לגן מס' ילדים חדשים, אלימים גם הם ואני פוחדת שהוא לומד מהם.
    הבעיה היא שהגננת אומרת שהוא מסית את כולם יחד איתו.
    הוא כל הזמן טוען שמשעמם לו בגן, והוא באמת חכם ומצליח ביחס לשאר הילדים.
    הוא רוצה לעלות לכיתה א'. הסברנו לו שאי אפשר לעלות לכיתה א' בלי לסיים גן חובה ואם נעביר אותו לגן אחר, הוא ילמד את אותם הנושאים באותה מסגרת.
    ברוב הזמן ההתנהגות שלו בבית טובה בגלל יכולת השליטה שלנו עליו.

אנא עזרתכם בדחופה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 עם התקפי זעם ואלימות - תגובה

סמדר ריינר
    24/12/2012

שלום לך,
    קודם כל עונשים הם לא יעילים כדאי לחדול מהם. כדאי לחשוב מה קרה לו בחודשים האחרונים שגרם לשינוי הזה בהתנהגות. בכל זאת, למרות שתאם בטוחיםשדבר לא קרה, אולי זו לא החוויה שלו. לנסות לדבר איתו, האם משהו מציק לו, האם משהו קשה לו? מתי הוא מתפרץ ועל מה? האם ניתן ללמד אותו דרכים אחרות להתמודד באותן סיטואציות, למשל לספור לפני שמגיב, לבדוק האם הפרשנות שלו למה שקרה היא באמת נכונה או שיכול להיות שקרה משהו אחרת ממה שהוא הבין ובעצם אין סיבה לכעוס, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו