מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגיאסנת24/12/2012
שלום,
יש לי ילד בן 3 וחצי, יש לו עיכוב בדיבור, והוא נמצא כרגע בטיפול אצל קלינאית תקשורת כבר יותר מחודשיים, בלי קשר לקלינאית, יש שיפור ניכר כל יום שעובר.
בגלל שאין תורים פנויים בהתפתחות הילד, התחלתי תוך כדי הטיפול אצל הקלינאית, טיפול אצל פסיכולוגית קלינית.
אני אנסה בקצרה להסביר שבהרגשה שלי הוא לא מתנהג כמו ילד רגיל, יש לו התנהגויות מוזרות, כגון: צעקות נוראיות בפתאומיות, מרביץ לסייעת, ורצון לשליטה שזה נוגע לילדים אחרים. חשוב לי לציין שלא הייתי מגדירה אותו כילד אלים.
הדאגה העיקרית שלי שהוא עדיין לא גמול. וכל הנסיונות כשלו. הבעיה היא לא שהוא מפספס, אלא שהוא מביע פחד ואי רצון להיגמל בצורה חדה וברורה. הוא יושב בסיר או בישבנון ובוכה. וכל דיבור על כך מרתיע אותו.
הוא מתאפק שעות ארוכות ולא עושה את צרכיו כל היום, וכמעט ולא מפספס בתחתונים.
הוא משתף פעולה עם הפסיכולוגית, אך קיוותי שתיתן כלים להתמודד עם מצב זה או עם מצבים אחרים. רק חוזרת ואומרת שהוא לא אוטיסט כמו שחשבתי ואין לובעיות תקשורת.אחרי כל מה שרשמתי, רציתי לשאול האם יש טעם בטיפול פסיכולוגי? כי אני ובעלי התרשמנו ששזה לא ממש עוזר.וכיצד אני מתמודדת עם כך שכנראה לבני יש איזשהוא טראומה או משהו רגשי בנושא הגמילה.
אשמח לייעוץ והכוונה או הפנייה לגורם מקצועי שיכול לעזור...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגי - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלם אסנת,
הבעיות של בנך בתחום הגמילה הן עדיין בתחום הנורמה מבחינת הגיל, יש גם ילדים בני 4 שעדיין לא גמולים לגמרי.
בנושא של גמילה מה שיותר יעיל זו הדרכת הורים, נסו לדבר על כך עם הפסיכולוגית של הילד. סביר להניח שהקושי שלו בגמילה יכול להיפתר אם אתם תקבלו הדרכה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אסנת25/12/2012הבעיה היא שהפסיכולוגית אינה עוזת כלל.כל פעם נותנת תשובה אחרת שאולי חווה טראומה. הציעה שנעבור לתחותוני גמילה, אך בני אומר בעצמו שזה טיטול, ועושה את צרכיו כרגיל.
השאלה אם ללחוץ על הילד או ל"זרום איתו"!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר - תגובה
סמדר ריינר25/12/2012שלום אסנת,
לחץ לא עוזר, כדי להניח ללחץ ולראות מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
