ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגי
    אסנת
    24/12/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחצי, יש לו עיכוב בדיבור, והוא נמצא כרגע בטיפול אצל קלינאית תקשורת כבר יותר מחודשיים, בלי קשר לקלינאית, יש שיפור ניכר כל יום שעובר.
    בגלל שאין תורים פנויים בהתפתחות הילד, התחלתי תוך כדי הטיפול אצל הקלינאית, טיפול אצל פסיכולוגית קלינית.
    אני אנסה בקצרה להסביר שבהרגשה שלי הוא לא מתנהג כמו ילד רגיל, יש לו התנהגויות מוזרות, כגון: צעקות נוראיות בפתאומיות, מרביץ לסייעת, ורצון לשליטה שזה נוגע לילדים אחרים. חשוב לי לציין שלא הייתי מגדירה אותו כילד אלים.
    הדאגה העיקרית שלי שהוא עדיין לא גמול. וכל הנסיונות כשלו. הבעיה היא לא שהוא מפספס, אלא שהוא מביע פחד ואי רצון להיגמל בצורה חדה וברורה. הוא יושב בסיר או בישבנון ובוכה. וכל דיבור על כך מרתיע אותו.
    הוא מתאפק שעות ארוכות ולא עושה את צרכיו כל היום, וכמעט ולא מפספס בתחתונים.
    הוא משתף פעולה עם הפסיכולוגית, אך קיוותי שתיתן כלים להתמודד עם מצב זה או עם מצבים אחרים. רק חוזרת ואומרת שהוא לא אוטיסט כמו שחשבתי ואין לובעיות תקשורת.אחרי כל מה שרשמתי, רציתי לשאול האם יש טעם בטיפול פסיכולוגי? כי אני ובעלי התרשמנו ששזה לא ממש עוזר.וכיצד אני מתמודדת עם כך שכנראה לבני יש איזשהוא טראומה או משהו רגשי בנושא הגמילה.
    אשמח לייעוץ והכוונה או הפנייה לגורם מקצועי שיכול לעזור...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי בטיפול פסיכולוגי - תגובה

סמדר ריינר
    25/12/2012

שלם אסנת,
    הבעיות של בנך בתחום הגמילה הן עדיין בתחום הנורמה מבחינת הגיל, יש גם ילדים בני 4 שעדיין לא גמולים לגמרי.
    בנושא של גמילה מה שיותר יעיל זו הדרכת הורים, נסו לדבר על כך עם הפסיכולוגית של הילד. סביר להניח שהקושי שלו בגמילה יכול להיפתר אם אתם תקבלו הדרכה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

אסנת
    25/12/2012

הבעיה היא שהפסיכולוגית אינה עוזת כלל.כל פעם נותנת תשובה אחרת שאולי חווה טראומה. הציעה שנעבור לתחותוני גמילה, אך בני אומר בעצמו שזה טיטול, ועושה את צרכיו כרגיל.
    השאלה אם ללחוץ על הילד או ל"זרום איתו"!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    25/12/2012

שלום אסנת,
    לחץ לא עוזר, כדי להניח ללחץ ולראות מה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו