ילד בן 6.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5
    שרית
    27/12/2012

שלום,
    בני בן 6.5 בכיתה א'. יש לו אח בן 3.5. הם מסתדרים טוב, לפעמים רבים אבל בד"כ חברים טובים.
    בני ילד אהוב בבית סםר, יש לו חברים והוא משחק בהפסקות (גם בפעמים שהגענו וראינו אותו וגם מסיפורים שלו ושל המורה) אבל הוא לא מזמין חברים ולא מזמינים אותו אחה"צ. אני לא בטוחה שזה משהו בעייתי- כשביקשתי ממנו כמה פעמים להזמין והוא התקשר מאד שמחו לשמוע ממנו אבל היו צריכים ללכת, או היה חוג וכד'... אז לא יצא.
    שאלתי היא אם זה בעייתי בגיל הזה ואני צריכה לשים על זה יותר דגש?
    חשוב לציין שהוא בצהרון אחרי ביה"ס ואני אוספת אותו ב16:30.ועד שאנחנו בבית השעה 17:00. כך שלא נשאר הרבה זמן לבלות עם חברים. ב18:30 כבר אוכלים ארוחת ערב וכו'...
    בנוסף, בני אמר מספר פעמים (בערך 5) מאז שעלה לכיתה א' שהוא רוצה למות. אני יודעת שיש התעסקות בגיל הזה עם מוות ומה זה מוות וכו'. אבל השאלה מתי לקחת את זה ב"רצינות" ולקחת אותו לטיפול? הוא לא אומר את זה בכעס או בעצבים אלא דווקא ברוגע וכשאני שואלת אותו למה הוא אומר שהוא שונא את כולם ולא אוהב את העולם ושמשעמם פה.. בפעם האחרונה למשל אמר את זה ליד החבר שלו והחבר הטוב שלו שאל אותו: מה אתה לא אוהב אותי? אז בני אמר לו שכן ושהם חברים הכי טובים.
    השאלה שוב: עד כמה להתייחס לזה?
    כשהוא אומר את זה אני מסבירה לו את כל הדברים שאפשר להפפסיד כשמתים ולא חיים ושזה כיף לחיות למרות שלפעמים יש קשיים . יש ימים טובים ויש ימים פחות טובים אבל שהטובים עולים על הרעים ולכן שווה לחיות.
    יש רעיון לתשובה אחרת?
    תודה רבה ויום מקסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    28/12/2012

שלום שרית,
    אני לא חושבת שנושא הזמנת החברים הוא בעייתי אבל אמירותיו של בנך בעניין המוות בעייתיות מאוד. זו לא ההתעסקות הרגילה במוות שאופיינית לגיל, אלא משהו יותר מדאיג ויש לפנות בדחיפות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו