התמודדות עם הורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם הורים
    בר
    02/01/2013

שלום,
    אני בר ואני בת 21 בת להורים גרושים. ההורים שלי גרושים כבר קרוב ל-10 שנים.
    לפני כשנה נכנסתי לקשר הראשון שלי, מערכת היחסים הראשונה שלי בזמן הצבא ועד היום אנחנו ביחד.
    כל התקופה שלי איתו עברה במכשולים מצד אמא ואחותי. בהתחלה חשבתי שזה בא מתוך התגוננות ודאגה כי אני הבת הקטנה. אבל זה עד היום ממשיך ואני מרגישה שאמא שלי לא מוכנה לשחרר אותי ממנה ולתת לי לחיות, לאהוב, וגם לעשות טעויות. היא כל הזמן חוזרת ואומרת שאין חיבור בינה לבינו וזה מעמיד אותי במצב לא נעים ואי ידיעה מה לעשות כי אני אוהבת אותו אבל מרגישה חסרת אונים בעקבות מה שאמא אומרת.
    אני חיילת משוחררת ומתחילה פסיכומטרי בשבוע הבא, ואמא כל הזמן חוזרת ואומרת אם אני מתכוונת לשנות את תוכניות הלימוד שלי בגלל שיש לי חבר. התשובה היא כמובן שלא והסברתי לה לא מעט פעמים שמבחינתי זה קודם לימודים ואחר כך הנאות. היא לא מאמינה לי וכל הזמן אומרת שזה בחיים לא יהיה ככה ושאני לא ילמד בגללו ושהוא מסכסך ביני לבינה, היא מורידה לי את הביטחון כשהיא לא מאמינה לי, ואתמול בערב היה איתה פיצוץ כשהיא המשיכה לזרוק את המשפטים האלה שלא יצא ממני כלום בגללו, וזה עוד יותר מוריד לי את הביטחון.
    אני לא יודעת מה לעשות כבר, אני מרגישה שאני מתחילה לאבד את עצמי, ואם זה יקרה אני בטוחה ב-100 אחוז שהיא תאשים אותו ולא תסתכל על עצמה.
    אני מאוד מקווה שתיתני לי עצה איך להמשיך איתה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם הורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם הורים - תגובה

סמדר ריינר
    02/01/2013

שלום בר,
    חשוב מאוד שתאמיני בעצמך, איאמ הייתה עד עכשיו האדם החשוב בחייך, והיא תמשיך להיות חשובה אבל עם הזמן פחות ופחות, זוהי דרכו של עולם. מה שאת יכולה לעשות עם זה הוא להבין שהיא כנראה לא תהיה מרוצה, ולא מתפקידך לדאוג לכך שהיא תהיה מרוצה, באופן הזה לאט לאט יתחיל להפריע לך פחות שדעתה שונה מדעתך. היא יכולה לחשוב מה שאת רוצה ואת תמשיכי לגדול ולחיות כפי שאת עושה עכשיו, עם הגיל וככל שתהיי פחות תלויה בה, ואולי גם תעברי לגור בחוץ, זה יהיה יותר ויותר קל. בסופו של דבר תלמדי מנסיונך מה טוב לך, ואולי תראי שהיא צדקה ואולי לא, אבל זאת הדרך שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים, המשך

בר
    03/01/2013

נכון, אני תמיד מנסה לשים את מה שהיא אומרת בצד ולעשות מה שאני חושבת לנכון ומה שטוב לי אבל קשה לי שלא להתייחס למה שהיא אומרת כי לפעמים אני מרגישה שהיא יודעת מה היא אומרת כי היא אמא והיא עברה דברים בחיים ואולי היא צודקת, אבל אני לא רוצה ללכת בדרך שלה אני רוצה לבנות לעצמי דרך וגם אם אני אטעה בה זה בסדר זה חלק מהחיים.
    אבל לא משנה מה, אני מרגישה שהיא מסתכלת עליי בצורה שהיא - "בחרת בדרך הלא נכונה בעיה שלך", וזה גורם לי לערער ולא להיות בטוחה בקשר שלי איתו למרות שאני אוהבת אותו כל כך ואין מצב שאני אעשה לעצמי לא טוב בשביל שהיא תגיד "יופי, היא כבר לא איתו".
    אני ממש רוצה להגיד לה שתעזוב אותי שתתן לי לחיות שתתן לי לטעות והכי חשוב שתתן לי לאהוב, היא לא נותנת לי! וזה הכי כואב לי...ואהבה זה הדבר הכי טוב שקיבלתי בשנה האחרונה, אני לא רוצה לאבד את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הורים, המשך - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2013

שלום בר,
    אני מבינה את הקושי שלך, וזה באמת קשה, ואין פיתרון קסם. את בהחלט יכולה להגיד לה שתעזוב אותך, לא בטוח שזה יעזור, אבל זה בסדר להגיד.
    אולי כדאי שתפני לטיפול כדי לקבל תמיכה ולהתחזק ואולי כך תתערערי פחות מההערות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו