בני בן 6 וארבעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 6 וארבעה חודשים
    שרונה
    09/03/2008

בני הבכור בן 6 + לאחרונה (שבועיים אחרונים), מתנהג בצורה עצבנית ....
    הקימה בבוקר מלווה בצרחות מצידו, דיבור מכוער וכעס מתמיד - ההתארגנות לוקחת לו זמן רב אשר מעקב אותנו ביציאה אע"פי שמעירים אותו בשעה מוקדמת מספיק.. זה ממשיך כאשר הוא חוזר הביתה מבית הספר , הוא מתמיד בהצקות לאחותו (בת 4 + ), מסרב להכנס להתקלח כשמבקשים ממנו ושכבר נכנס אסור להשאיר אותו לבד, חייב להשאר מחוץ למקלחת עד כשהוא מסיים, כשהוא נשאל מדוע??????. הוא מסרב להסביר לא ידוע אם מחוסר ידיעה איך להסביר את המצב או שמא הוא פשוט לא רוצה לספר .....

ניסיתי את כל הדרכים - הטובות וגם "הרעות" - כלום לא עוזר ... האם תוכלו לעזור לי או אולי להמליץ על דרכים ספציפיות של טיפול בנושא???????

אודה מאוד על תשובה בנושא

אמא מאוד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 6 וארבעה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות עצבנית

שושי יעקובי
    12/03/2008

אני חושבת שהילד מבטא בהתנהגות שלו צורך להיות קטן ו"מטופל" , לחזור קצת ל"בסיס הבטוח" כמו ילד קטן. תגובות כאלו של נסיגה לצרכים ילדותיים הן אחת מדרכי ההתמודדות של ילדים עם מתחים שונים. אני מציעה לך בתקופה הקרובה לפנות זמן איכות איתו. רבע שעה כל יום של שיחה, קריאת סיפור, משחק או כל דבר שכולל רק את שניכם. התייחסות כזאת מצידך תקל עליו להתמודד עם תקופה של מתח כלשהו.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו