גמילה מחיתולים - ילד בן 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים - ילד בן 3
    אפרת
    10/01/2013

התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים לילדנו בן ה- 3 לפני כשבועיים.
    בתחילה לא כל כך רצה תחתונים אבל די מהר הסכים.
    הוא עם תחתונים במשך היום למעט שנת צהרים ולילה.
    בתחילה עוד ניסה לשתף פעולה עם התהליך. אמנם לא כל כך הצליח להגיע לשירותים, אבל הודיע לי על פיפי שעשה במכנסיים. היו שתי הצלחות (אמר שיש לו פיפי, הלכנו לשירותים והוא עשה) מוכחות, פעם אחת פיפי ופעם אחת קקי. הוא היה מאוד נרגש לאחר מכן ושחזר את האירוע.
    מאז - כלום. הוא פשוט מתנהל כרגיל. לא מודיע אחרי שעשה. אני מגלה את זה לבד. לאחר כל אירוע פיפי אני אומרת לו שבפעם הבא יאמר לי ונלך לשירותים והוא מסכים, אבל לא קורה כלום.
    אין ספק שמבחינת בשלות - הוא מוכן. הוא יכול לחכות הרבה זמן ולא לעשות. הוא אפילו קם עם חיתול יבש משנת הלילה.
    ניסינו לטעת בו מוטיבציה, ואף הבטחנו לו מדבקות אם ילך לשירותים. זה לא עזר. הוא אמנם שמח לקבל מדבקה כשהלך לשירותים, אבל זה לא גורם לו ללכת לשם מלכתחילה.
    לסיכום - נראה לא מעוניין ואדיש לכל התהליך. נראה שיש לו יכולת, וגם לא נראה שהוא משחק משחקי שליטה.
    מה כדאי לעשות?
    תודה, אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים - ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים - ילד בן 3 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/01/2013

אפרת שלום,
    כנראה שבנך זקוק עדיין לתמיכה ולעידוד שלכם. הוא עדיין לא מזהה היטב את התחושות הגופניות של התמלאות שלפוחית השתן ולא מקשר אותן עדיין לתגובה ההתנהגותית הרצויה. זהו תפקידכם ההורים ללמד אותו. לכן מומלץ להמשיך להזכיר לו אחת לשעה, לעודד אותו ללכת לשירותים וכמובן להחמיא לו כשהוא מצליח, ולנקוט בתגובה עניינית כשהוא "מפספס".
    כמו כן, מומלץ לשתף את הצוות החינוכי בגן בתהליך, כדי שיתמכו בו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו