למה מתעלמים מהודעתי ? זו פעם שלישית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה מתעלמים מהודעתי ? זו פעם שלישית
    ליאת
    10/01/2013

שלום!
    בתי בת 3 ו-10 ח'. מכורה למוצץ מאז ומתמיד. השנה התחילה גן מועצה לראשונה, ולקראת תחילת השנה התחלנו לנסות להוריד את מינון הזמנים המותרים של המוצץ- עברנו מרוב היום לזמני השינה בלבד (לילה וצהריים), ומשני מוצצים בלילה- לאחד. לאחרונה יותר ויותר מדברים איתם בגן (ובבית) על היותה ילדה גדולה.. שבקרוב תחגוג 4.... בשבועיים האחרונים היא נקשרה למוצץ יותר ויותר, חורגת מזמני השינה, ובעצם קצת חזרנו אחורה... היא אפילו הגדילה לומר שהיא לא רוצה להיות בת 4 בכלל ושעדיף לה להישאר בת שלוש וחצי (לדעתי זה קשור לעניין המוצץ, שבעבר אמרנו שתפרד ממנו בגיל 4). לי אישית לא מפריע לראות אותה עם מוצץ, מלבד בזמנים שאני רואה שהוא מעכב אותה (לדוג' באינטראקציות עם אחרים, כשהיא לא מובנת). אבל הסביבה מוטרדת ולוחצת (גם האבא), בעיקר בגלל המיתוס על בעיות שיניים עתידיות.
    אני מודעת לחשיבות הפסיכולוגית שיש למוצץ כחפץ מעבר לילד, אך - עד איזה גיל זה נחשב חפץ מעבר ? והאם נכון בכלל לעבור תהליך גמילה או שאם נרפה מכך- הילדה לבד לעזוב את המוצץ בשלב מסוים ? והאם הוא באמת מזיק ?
    בתודה,
    ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה מתעלמים מהודעתי ? זו פעם שלישית - תגובה

סמדר ריינר
    11/01/2013

שלום ליאת,
    אם המוצץ מזיק או לא לשיניים זו שאלה לרופא שיניים. אני חושבת שאת צודקת באבחנתך שהילדה רוצה להישאר קטנה וזה נורמלי, ולכן חשוב לא ללחוץ עליה יותר מדי להיות גדולה. היא רוצה גם להיות גדולה וגם להיות קטנה, ככה זה עובד וזה יתאזן לבד. ככל שילחצו עליה להיות ילדה גדולה היא תתעקש יותר להראות שהיא עדיין קטנה. לכן עדיף להרפות מזה ולא ללחוץ. אפשר להציע לה ויתור הדרגתי על המוצץ כפי שאתם עושים אבל בלי לחץ, ואם היא מגיבה בנסיגה אחורה, אז להניח לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו