פער בין רגשי לשכלי ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פער בין רגשי לשכלי ילד בן 4
    עמית
    13/01/2013

ילדי בן 4 היה בן יחיד עד לפני חודש שנולדה אחות קטנה.בחינה קוגנטיבית מוכשר מאד ולדעת הגננת לא פגשה אף פעם ילד כזה חכם עם אוצר מילים עשיר ויכולת ביטוי גבוהה.
    מצד שני היא אומרת שהצד הרגשי שלו לא מתאים לרמה השיכלית.
    הוא בוכה או מילל אם רבים איתו,איטי ומסורבל בפעולה כמו לסדר את הגן או יצירות
    גם בבית אני שואלת אותו שאלה והוא לא עונה כאילו מרחף או לא אסוף עם עצמו..סוג ניתוק כזה..
    (הוא יודע לעשות הכל בעקרון אפילו להחזיק עפרון ולכתוב אות א' אבל הוא לא עושה ומחכה שיבואו לעזור לו)
    לדעתה ההליכה שלו מסורבלת למרות שהמוטוריקה הגסה מפותחת מאד לדוגמא מטפס מהר ויציב,נוסע על אופניים בלי גלגלי עזר וכו'
    הוא גם לא יצר קשרים חברתיים,הילדים אוהבים אותו כי הוא מאד נבון וותרן ונעים אבל הוא פשוט יוצא מכל פעילות חברתית והולך לשחק לבד.
    הגננת ממליצה על אבחון נוירולוג ופסיכולוג
    היא מדגישה שאין לו הפרעת קשב כי בריכוז הוא מקשיב יפה ומשתתף וגם בבית יכול לשבת על סיפור יותר המון..
    מה עושים?אני לא רוצה להמתין עם זה כי חלילה זה יכול להחמיר..
    לרוץ לאבחונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער בין רגשי לשכלי ילד בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    14/01/2013

שלום עמית,
    אני חושבת שאם יש קשיים כדאי לטפל בהם בהקדם, כדאי אכן לפנות לפסיכולוג ואחר כך הלחליט ביחד אם יש צורך גם בפניה לנוירולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו