יום הולדת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יום הולדת 8
    שרי
    14/01/2013

יום הולדת של בני מתקרבת מגיל 5 עד השנה חגגנו עם ילדי הגן או הכיתה פעם אני הפעלתי פעם אחיין שלי שנה שעברה עשינו יחד עם ילד נוסף מהכיתה היום הולדת מתקרב ובדקתי עם בני לאחר שהוא כבר מדבר על היום הולדת כמה חודשים ועושה תוכניות מה יהיה ואיפה יהיה בדקתי איתו מה לגבי החבר שחגגנו איתו בשנה שעברה והוא אמר שהוא לא רוצה לחגוג איתו אלא עם ילד אחר בכיתה הצעתי לו שיעלה איתם את האפשרות שיחגגו שלושתם יחד הוא חזר ואמר שהם לא רוצים לחגוג איתו ואנ מבינה מדבריו שהם גם רוצים לעשות את היום הולדת איפה שהוא תכנן ורובה לייזרים לא שאכפת לי השנה אני קורסים תחת ההוצאות הגדולות ובמסגרת הכלכלית של הבית אני לא יעמוד בהוצאות יום הולדת לבד זו תהייה טעות להוצאה מעין זו מצד שני איך אני אומרת את זה לבני גם כך אנו חייבים בסביבה שיש בה המון ילדים במצב סוציו אקונמי גבוהה עם יכולת כלכליות מאוד גבוהות והוא יודע שהוא לא יכול לאפשר לעצמו מה שהם יכולים בהתנהלות שלי איתו אני הרבה פעמיים מתקצבת את ההוצאות שלו אם הולכים לחנות אני אומרת לו יש לך 30 ש"ח תבחר בסכום הזה מה שאתה רוצה אני יודעת שאני מחנכת אותו לחיות על פי תקציב ואני לא מרגישה אשמה בכך לכל אחד יש את האפשריות שלו אבל בעניין היום הולדת אני חוששת שזה ממש יפגע בו יוריד לו את הבטחון ויגרום לו להרגיש הרבה יותר "מסכן , עני " הוא כבר שאל אותי אם אנחנו עניים לא יודעת איך להתמודד עם יום ההולדת הקרב ובא אגב אני פניתי לאמהות לקבל מהן עזרה שנעשה שלושתינו ואמרתי להם שהייתה לילדים שיחה בעניין אחת האמהות אמרה לי אם הבן שלי החליט שהוא גם ילד שמרגיש מעין מנהיג ומתנהג בהתאם שיהיה קשה לה לשנות את דעתו למרות שהיא בהחלט מעדיפה גם לעשות ביחד ולהוזיל גם לה את העלויות מדובר בילדים בני 8

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יום הולדת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יום הולדת 8 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/01/2013

שרי שלום,
    אני מחזקת את ידייך בהתנהלות הכלכלית הנכונה שבחרת בה. לבנך יש הרבה פנטזיות לגבי יום ההולדת שלו, וזה בסדר גמור. כולנו חולמים ומתעלמים לעתים מהמציאות, זה חלק בריא מהחיים. מה גם שהוא אינו מודע למשמעויות כלכליות של הוצאות שונות.
    אני מציעה לנסות לחשוב באופן יצירתי לגבי יום ההולדת. למשל, לחגוג עם ילד אחר שנולד בפער יותר גדול ממנו מאשר החברים שבחר בהם, ואז אולי הוא ימתין לחגיגה אך היא תהיה במקום שרצה. או לחילופין להחליט שאתם עושים יום הולדת צנוע בבית לבד, ודואגים בו למספיק פעילויות שישמחו את הילדים ובעיקר את בנך. יש הרבה דרכים לחגוג.
    בנוסף, כדאי שאתם ההורים תחליטו ביניכם, מה האפשרויות שריאליות מבחינתכם, ובהתאם לכך תציגו את המצב לילד. זאת במקום לשאול אותו באופן פתוח לגמרי מה הוא רוצה, ואז הוא ואתם חשופים להרבה יותר אכזבה ותסכול.
    בהצלחה ומזל טוב,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבר דיי זמן אך מצאתי לנכון לעדכן

שרי
    20/02/2013

אותך והתרחשויות ומה קרה מאז
    אכן ניהלתי שיחה עם בני והצעתי לו לבחור בין שתי אלטרנטיבות
    מה שהוא מאוד רצה זה לעשות צלילת היכרות באילת כמתנה כולל שהייה של יומיים באילת אצל חברים או יום הולדת באולינג רק לבנים בכיתה שזו הפעילות הכי זולה שמצאתי לשמחתי בלי שהסברתי יותר מדיי בני רצה צלילה באילת
    למרות שהיו לו תחילה הסתייגויות שהוא לא יקבל הרבה מתנות מהחברים אבל אני אמרתי לו שנזמין את המשפחה הקרובה והוא יקנו לו מתנות טובות יותר והוא אכן שמח

מה שהתבאסתי זה שהילד שלא רצה לחגוג איתו יחד את יום ההולדת פנה אליו עם החבר השני שחוגג איתו יחד ואמר לו: שהוא והחבר עדי שוקלים (מתלבטים) אם לשתף אותו ביום הולדת שיחגוג איתו אני שמעתי את זה ואמרתי לו שיגיד להם לא תודה בנימוס והחיוך ושאנחנו כבר לא בענין אין לי מושג אם זה מה שהוא אמר להם הוא לא נראה לי שלא אבל אם צרפו חבר שלישי אחר לא שאכפת לי רק סתם מבאס ומעליב ופוגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן הגענו..ממש צרות של עשירים

עידית
    20/02/2013

מי אמר שחייב לחגוג בגדול כל שנה. איזה ערך יש לזה?ומי אמר שכל מה שהילד רוצה צריכים לעשות העיקר שלא יתאכזב. אפשר לחגוג בכיתה (בביה"ס מפנים שעת יום הולדת בדרך כלל ימי שישי) ואולי משהו צנוע עם המשפחה ולא קורה כלום. הכל תלוי באיך מציגים את זה לילד ואז תאמיני לי שהוא לא יתאכזב.
    אי אפשר להתחרות בלי סוף בהורים אחרים. משנה לשנה הם מעלים את הרף ולא לכל אחד יש אפשרות כלכלית.
    לא מתכוונת לבקר אותך . בטוחה שכוונותייך טהורות ואת רוצה שילדך יהיה מאושר אך ככל שמנסים למלא אותם ולרפד אותם הדרישות שלהם גדלות ואין סוף לרצונות ולבקשות שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה

אנונימית...
    21/02/2013

אני מסכימה עם מה שאמרו פה.
    לא צריך לעשות מסיבות יום הולדת גדולות.
    לי למשל הציעו לעשות יום הולדת בבית כי ככה חינכו אותי שהבלונים לא שווים כלום אלא רק היום ההולדת עצמו, האהבה שנותנים והכוונות.
    ותראו למה נהייתי. לילדה בת 15 שגולשת עכשיו בפורומים של פסיכולוגיה, עם רצון לדעת ולהחכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו