מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זוהי התנהגות אופיינית לגילה?אורית09/03/2008
שושי שלום,
ביתי בת השנה וחצי נמצאת במסגרת של גן פרטי, לאחר שהיתה עימי בבית בשנתה הראשונה. ביתי ילדה מאוד שמחה, קשובה, עם יכולת ריכוז גבוהה, מאוד עצמאית.
בימים אחרונים היא מגיבה לפעולת ההפשטה של הבגדים והחיתול (לפני מקלחת או החתלה) בבכי, שנפסק לאחר שאני מדברת אליה בעדינות ומסבירה לה לפני מה אנו הולכות לעשות, להתקלח... להלחיף חיתול...,את פעולת האמבטיה היא מאוד אוהבת ונהנת מאוד מהזמן הזה, בו אנו משתעשעות במים, רוחצות היטב את כל אזורי הגוף ולומדים את שמות אבירי הגוף, שרים שירים
כמו כן היא גם מרבה להתעורר בלילה בבכי (עדין ולא היסטרי).
ביתי אוהבת ללכת לגן ומקבלת את פני המטפלות בחיבוק חם ואוהב, גם בצהריים היא נפרדת מהם בחיבוק לפני שאנו יוצאות.
האם זה טבעי? כיצד ניתן להתמודד עם התופעה?
אודה לך מאוד אם תוכלי לתת לי כיוון, מיכוון שהעניין מטריד אותי מאוד
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהחתלה
שושי יעקובי12/03/2008כל הכבוד לרגישות שלך. עולה תחושה שאולי הילדה מספרת משהו, אולי ביטוי לחוסר נעימות עם נושא ההחתלה וההפשטה בגן. אומנם התנהגות כזאת נורמטיבית מבחינה התפתחותית, לא מעט ילדים בשלב מסויים נרתעים מכל התהליך של ההחתלה וכדאי לשתף אותם יותר. יחד עם זאת הייתי בודקת עם המטפלות בגן כיצד נעשית ההחתלה שם ואולי לבקש מהם לשנות משהו בהתנהלות מולה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)