ילד שמוותר לעצמו ....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמוותר לעצמו ....
    מירב
    19/01/2013

בני בן שלוש. התפתחותו תקינה.... בחודש האחרון אני שומעת תלונות גם מהננת וגם מרגישה בבית שהוא יותר ויותר מוותר לעצמו ואומר "לא יכול. תעזרו לי".
    למשל ידע לנעול נעליים אך כעת מתעקש שמישהו ינעל/יחלוץ לו נעל אחת והוא ישלים את השניה. בגן הקודם התלבש לבד, אך כעת מתחיל ליבב לא יכול ואני מפאת החורף ומפאת העובדה שיש אחות קטנה ביית שגם דורשת תשומת לב מוותרת ונכנעת.
    בגן לאחר מנוחת הצהריים מתקשה לנעול נעליים וכאשר יש מעבר מפעילות אחת לשניה כמו ללוש בצק לבד מתחיל לבכות... קשה לי. אני לא מצליח.
    הגננת אומרת לעזוב אותו ולא להתעקש במה שלא הכרחי. לי מאוד מפריעה הנסיגה אחורה. לאסוף צעצועים - דבר שהיה בשגרה תוך מספר דקות הופך כעת מריבה עצומה של אני לא מצליח אני לא יכול (לאסוף לגו לתןך השקית לא מצריך יכולת). מבחינת התפתחות- מרכיב כבר פאזלים של למעלה מ70 חלקים.... לבדו.ץ דמיון עשיר במיוחד. קליטה מהירה של שירים. אוצר מילים מתאים לגיל.
    מה לעשות? אני מפחדת שייצבור פערים בגן (הוא יליד ספטמבר ונחשב בין ה"קטנים"...)
    תודה. מירב
    נ.ב האם שיטת המדבקות עוזרת? לבנות לוח וכל מה שיצליח לבדו- שיקבל מדבקה ?!?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמוותר לעצמו ....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמוותר לעצמו .... - תגובה

סמדר ריינר
    20/01/2013

שלום מירב,
    חשוב לנסות להבין מה הילד בעצם משדר באמצעות ההתנהגות הזו, האם מדובר בחוסר תשומת לב? האם מדובר במצוקה כלשהי? כדאי קודם כל לנסות להבין מה קורה ורק לפי זה להחליט מה לעשות. ראשית הייתי חושבת לקבוע זמן איכות איתו לבד ללא אחותו, לאפשר לו לפעמים להיות קטן ותינוק, כי יכול להיות שזה מה שהוא בעצם אומר, שלא רק אחותו קטנה אלא גם הוא קטן לפעמים, ובגבולות מסויימים זה בסדר לתת גם לזה הכרה, ואחרי זה הוא בעצמו ירצה בחזרה להיות גדול.
    הייתי גם מדברת איתו על כך שאולי לפעמים בא לו להיות קטן וזה בסדר ואחר כך אפשר לחזור להיות גדול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו