גיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים
    רונית
    10/03/2008

שלום,
    קראתי הרבה חומר על גיל שנתיים,אך לא תארתי לעצמי עד כמה זה יכול להיות קשה. בתי מרבית הזמן במצב של בכי. כשהיא לא מקבלת משהו היא פורצת בבכי, מעיפה כל מה שבסביבתה ולעיתים אף נשכבת על הרצפה ודופקת את הראש. אנחנו כמובן לא מתפתים ועומדים על שלנו, אך יש תחושה שכל היום יש בכי ברחבי הבית וההתעסקות כל הזמן סביבה.אנחנו מרגישים שהמצב בבית במתח תמידי וחוסר שקט. יש לציין שהיא זוכה להרבה חום ואהבה וחיזוקים חיוביים בכל פעם כשהיא נרגעת, או עושה משהו שניתן לתת חיזוק חיובי.בעת התפרצות זעם אני יורדתלגובה העיניים ומסבירה, אך זה לא עוזר. בימים האחרונים התחלתי לומר לה שאני אתייחס רק כשהיא תירגע (לא יודעת אם הדרך הזו נכונה).
    אשמח לקבל את עזרתכם בעניין כיצד להגיב לבכי שסובב אותנו כל היום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסכולים וגיל שנתיים

שושי יעקובי
    12/03/2008

נכון, ילדים מסויימים מבטאים את התסכולים של גיל שנתיים בעוצמה רבה. וההורים צריכים לגייס הרבה סבלנות ואופטימיות בידיעה שזה שלב התפתחותי. אחד הדברים שמקלים על ילד להתמודד עם התסכולים זו התחושה שהוא מובן על ידי הסביבה. ולכן חשוב לשקף באמפטיה את ההבנה שלכם למצוקה שלה לצד האיסור או הגבול. ישנו ספר מצויין שמדגים כיצד להשתמש בשיטה הזו מול ילדים בכל גיל ואני ממליצה עליו מאוד. הספר נקרא " איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו".
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו