מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות....טליה24/01/2013
חייבת עזרה דחופה לפני שאני פשוט יוצאת מדעתי.
יש לי 3 ילדים.
הבכור מושלם. עד גיל 10 חדשים היה קם פעם בלילה לאכול מאז הולך למיטה כשאומרים לו פשוט נרדם אחרי 5 דקות.
האמצעית חץ מלחפור לפני שהיא הולכת לישון ולדבר קצת שזה מפריע לגדול גם נרדמת די בקלות.
הבעיה היא שמאז שנולד לנו הילד השלישי הכל התערער.
הבכור עבר לחדר לבד והקטנים היו יחד ואז הבת התחילה לרדת מהמיטה מאה פעם הקטן לא יודע להרדם לבד.
כיום אנחנו גרים באופן זמני (עד שנה) בדירה שכורה וכל הילדים בחדר אחד.
הקטן והאמצעית פשוט סיוט. הם קופצים על המיטות צחקים מתגלגלים יורדים מהמיטות צועקים וכו'. הבכור מסכן לא יכול להירדם ולפעמים נגרר לכל הבלאגן.
הבעיה העיקרית עם הקטן. אנחנ מנסים שהא ירדם בנפרד בחדר שלנו אבל הוא כל הזמן יורד מהמיטה או פותח מגירות או משחק בחשמל או אלפי דברים אחרים. הוא ירד מאה פעמים מהמיטה בסוף זה נגמר בצעקות ואיומים שאם הא ירד מהמיטה אנחנו סוגרים את הדלת בחדר והוא יהיה סגור בחדר ואז הוא יורד מהמיטה אנחנו סוגרית את הדלת והוא צורח בוכה בבהלה, אנחנו פותחים ואומרים לו לעלות למיטה הוא עולה ושוב יורד ואנחנו סוגרים ככה כממה פעמים עד שמרוב בכי הוא עולה למיטה וישן. זזה זלוקח שעה א יותר והעניין הזה קיים כבר חצי שנה לילה לילה.
אנחנו לא יכולים יותר. מבחינת גבולות אנחנו עשים בדיוק מה שצריך. אולי יש לו בעיה בריאותית שקשורה בחסר עייפות או היפראקטיביות או אני לא יודעת מה שהוא לא יודע לישון. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין הילדים בני 9, 5 וכמעט 3
טליה24/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות.... - תגובה
סמדר ריינר25/01/2013שלום לך,
יכול להיות שאתם שמים דגש מאוד גדול על גבולות, אבל לא שמים לב שלילדים יש עוד צרכים רגישיים מלבד הצורך בגבולות. ילדים זקוקים לטקס שינה מסודר שיעזור להם להירגע מהיום, להתמודד עם הפחדים מהלילה ולעבור לשינה. רצוי להקריא סיפור, לעשות אויירה רגועה שקטה וחשוכה בבית, לשבת לידו כמה דקות, ולא לצפות שיהיה "מושלם" כמו הילד הגדול.
גם מבחינת גבולות אני לא בטוחה שאתם עושים הכל נכון כמו שנדמה לכם, איומים בסגירת דלת הם לא בהכרח הדרך הנכונה להרגיע את הילד שלכם ולהציב לו גבול.
אם אתם מנסים ליישם ולא מצליחים, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים קצרה כדי לחזור למסלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
טליה25/01/2013יש לנוסדר יום קבוע. מקלחת ארוחת ערב. סיפור בדרך כלל, ובשעה שמנה וחצי מצחצחים שיניים אז עולים למיטה.
אני יושבת לידם שרה להם שיר אחד או שניים נותנת נשיקה ויוצאת.
הבעיה שבכל הזמן הזה הוא לא שוכב במיטה, הוא קופץ בין המיטות של האחים שלו,
יורד מהמיטה. וברגע שאני אומרת לילה טוב ויוצאת מהחדר אז האחים שלו קוראים לי שהוא עולה עליהם ודורך על השיער וקופץ על המיטה וזה מדביק את הבת שלי...
ואז אין לי ברירה אלא להוציא אותו מהחדר.
הכוונה ב"מושלם" זה שלא היו לילדים האחרים "בעיות שינה" כולם ידעו שבתום טקס השינה עולים למיטה וישנים. והוא עוד מעט בן 3 ולא יודע להירדם הוא לא מפנים את זה שצריך ללכת לישון גם כאשר כל הבית חשוך.
דרך אגב - הוא הילד היחיד אצלי שאני גם לא מצליחה לגמול הוא אפילו לא בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה - תגובה
סמדר ריינר26/01/2013שלום טליה,
נשמע שיש משהו אחר בקשר שלכם עם הילד הזה, שכדאי לברר אותו בהדרכת הורים מסודרת, ושהבעיה לא קשורה רק לשינה ואי אפשר לפתור את בעיית השינה בנפרד בלי להבין את המכלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)