בן 5 ביישן ועדין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5 ביישן ועדין
    ליאת8
    26/01/2013

הי הבן שלי בן 5 אוטוטו, בגן כשאני לא על ידו מסתדר יפה משחק עם כולם ולא נראה שמתבייש מאף אחד, כשאני על ידו ליד זרים או חברים קרובים הרבה פעמים מסתגר מתבייש ולא מראה את האני האמיתי שלו.
    פוחד להישאר אצל חברים בלעדיי למרות שמכיר את החברים את ההורים שלהם ואחרי שנשארתי איתו בעבר אצל אותם חברים, מוכן רק להזמין אליו ובבית שלנו פתוח לגמריי.
    לאחרונה החלטנו לחגוג לו יום הולדת עם כל ילדי הגן, שהוא מאוד רוצה, מחכה לזה ומתלהב, השאלה שלי מה נכון לעשות עם ילד שחרד, שמתי לב שההכנה שלי איתו לדברים גורמת לו לפחד במקום להיות מוכן לדברים, אז אני כבר לא מדברת הרבה על דברים נעשה וכו'.
    השאלה שלי איך נכון להתנהג עד יום ההולדת, האם להכין אותו ולספר לו או שממש לא?
    אני פוחדת שלא יהנה מהמסיבה בגלל הביישנות שלו
    אשמח להכוונה,
    ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 ביישן ועדין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תשובה

ליאת8
    28/01/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 ביישן ועדין - תגובה

סמדר ריינר
    29/01/2013

שלום ליאת,
    אם את שמה לב שההכנה שלך מפחידה אותו יותר, אולי כדאי לחשוב אם יש משהו בהכנה הזו שגורם לכך בלי שאת שמה לב.
    אני לא חושבת שיש צורך להיכן אותו ליום ההולדת באופן מיוחד, הוא יודע מה זה ימי הולדת והיה כבר באירועים כאלה, אבל כן צריך להגיד לו שזה יהיה. ההכנה שלך צריכה להיות עניינית, בלי עודף פרטים, ובלי עודף דרמה, משהו קצר וענייני בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, זקוקה לעזרה דחופה

ליאת8
    29/01/2013

דבר ראשון תודה רבה שענית לי, מקווה שאני עושה את הדבר הנכון...
    בנוסף הוא מאוד חושש להישאר לבד אצל חברים גם כאשר הוא מכיר אותם, את ההורים ואחרי שהייתי איתו אצלהם במפגש קודם ונשארתי כל הביקור..
    אנחנו מזמינים אלינו חברים בעיקר בגלל שהוא רוצה וככה בבית שלו יש לו ביטחון.
    לפני כמה ימים בלי שום הכנה (גם פה חשבתי שזה יעזור אם אני מכינה אותו שהוא ישאר אצל החבר קצת וברגע שירצה אחזור לקחת במהרה), הבן של חברה שלי היה אצלנו וכשהיא באה לאסוף אותו הציעה לבני במפתיע אם הוא רוצה לרדת איתם לגינה בעבר הרבה פעמים היא הציעה והוא תמיד סרב. הוא הסכים הפעם, היה לו כייף ואפילו הסכים לעלות אל החבר הביתה, לאחר מעט זמן החליט שהוא רוצה הביתה וכמובן חזרתי לקחת אותו. מבחינתי זה היה שיא.
    אתמול הוא היה מוזמן לחבר טוב אחר יחד עם עוד כמה חברים ואני לקחתי אותו ואת החבר הטוב יחד דבר שחשבתי שיקל על הבן שלי בפרידה ממני, הוא הסכים ללכת וממש כל הדרך שמח, נכנס ברצון לבית שלך החבר ממש שמחתי, ברגע שהוא ראה שיש שם את האח הגדול של החבר (שהוא מכיר אותו) התייאש ורצה הביתה...
    מה לעשות? אני ממש מדוכאת מהמצב...
    סליחה על האורך, זקוקה לעזרה.
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, זקוקה לעזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    29/01/2013

שלום ליאת,
    נשמע שאת מייחסת המון חשיבות לתגובות האלה שלו, וזה עלול ליצור לחץ ומתח מיותר אצל שניכם ולהחמיר את הדפוס. אני מציעה לך להניח לנושא ולהשתדל פחות לעסוק בו לכמה זמן, וכן לשקול פנייה מסודרת להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

ליאת8
    29/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו