לא מצליחה להסתדר עם הבת שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להסתדר עם הבת שלי
    נעמה
    31/01/2013

שלום רב,
    אני כותבת את ההודעה בסערת רגשות, אחרי סדרה של בקרים שהבת שלי לא מוכנה לשתף איתי פעולה בהתארגנות (בת 4 כמעט), ולפעמים גם מגיע לצרחות ועצבים מצידי, שגוררים כמובן רגשות אשמה חזקים במשך כל היום.
    הסיבה העיקרית בגללה (לדבריה) היא לא מוכנה לקום ולהתארגן היא שהיא לא אוהבת ללכת לגן. לא יודעת אם זו הסיבה האמיתית, או סיבה שיושבת על משהו אחר.
    קצת פרטים שיעזרו להבין את התמונה: יש אחות יותר קטנה בת שנתיים, ויש קנאה מאד גדולה לגביה. היא לא מתמודדת עם מצבים בהם לא הולך לה, ומתעצבנת ומתחילה לבכות. לא מוכנה לעשות דברים לבד, גם כשהיא מסוגלת לזה, כמו: להתלבש, לאכול, לצחצח שיניים. (לא תמיד, אבל בזמן האחרון הרבה פעמים). בגן יש חברות טובות, אבל מופנמת ולא משתתפת בפעילויות של הגן. מה שהכי מפריע לי הוא שהיא בוכה מכל דבר קטן ומאד קשה לי לתקשר איתה כשהיא במצב כזה. לא יודעת לבקש את מה שהיא רוצה בנועם, ישר זה בכי ועצבים.
    השאלה שלי היא האם אנחנו צריכים להתייעץ עם מישהו מקצועי? האם יכול להיות שיש איזו בעיה רגשית? או שזה מרד חזק מאד וניסיון לסחוט תשומת לב שלילית בכל מחיר (והיא גם מצליחה...)
    לתשובתך אודה מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להסתדר עם הבת שלי - תגובה

סמדר ריינר
    01/02/2013

שלום נעמה,
    בהחלט כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. זה לא אומר שבתך יש בעיה ריגשית. גם כדי להתמודד עם "המרד" כדאי שתקבלי את הדרכת הורים מסודרת, וכך תוכלי להבין טוב יותר איך להתייחס לצריכה ההרגשיים מצד אחד ולהציב לה גבולות בצורה יעילה מצד שני.בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו