מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבא חדש והופעת סמני "חרדת נטישה"טטי31/01/2013
שלום,
בתי בת 2.5 שנים , ילדה יחידה. עמנו גרים במשותף סבא וסבתא.
הקשר עם הסבים הינו קשר מאוד מיוחד וחיובי.
עד לפני כחודש וחצי אביה לא הווה חלק מחייה והיא לא ידעה על קיומו. היא מעולם לא שאלה ולא הראתה סמני חיסרון. בכל סיפור/הופעה/תוכנית טלויזיה שהופיע דמות האב, היא היתה אומרת שזה סבא. כי זה מה שהכירה בחייה. חשוב לי לציין כי מדובר בילדה מאוד שמחה , משפחתית ועצמאית.
לפני כחודש וחצי אירעו שני אירועים במקביל:
1. נולדה אחיינית חדשה – (אין עוד אחיינים במשפחה והיא בת יחידה).
2. אביה נכנס לחייה – היא אינה מכירה אותו בשם "אבא" אלא בשמו הפרטי "פיני". בכל החודש וחצי האחרונים נערכו פגישות בין ביתי לאביה , כל פגישה היתה פעם בשבוע לשעתיים שלוש ותמיד הייתי נוכחת. שחקנו יחד בגן שעשועים, שחקנו יחד במשחקייות וכדומה. תמיד הייתי נוכחת, ולאט לאט התרחקתי והשארתי אותם "לשחק" יחד כחצי שעה-שעה והייתי חוזרת.תמיד דאגה לספר לי כי היה לה כיף והיא רוצה "עוד פעם".
לפני כשבועיים "ניסינו" שאביה יאסוף אותה מהבית וילכו בלעדי למשחקייה שהיא מכירה. ספרתי לה על כך עוד לפני שהוא הגיע.
אביה היה עימי בקשר לאורך כל השעתיים ועדכן אותי כי בכתה בתחילה ואחר כך מאוד נהנתה. כשהיא חזרה היא דאגה לספר לי כי "היה לה מאוד כיף" "והיא התגלשה במגלשה הגדולה" וכדומה. ביקשה "עוד פעם פיני". מיותר לציין כי אינה מכירה את תפקידו כאב , היות ולא ניתן פתאום להגיד לילד מהיום למחר כי הוא אביה , כל עוד אינה מכירה אותו. היא בעצם מכירה אותו בשמו הפרטי כחבר שלנו .
מאז אותו יום חלו שני דברים משמעותיים בילדה:
1. נסיגה בנושא ה"פיפי" . מדובר בילדה הגמולה למעלה מחצי שנה. הנסיגה הינה אך ורק בשעות בהן היא איתי ולא בשעות הגן או השעות בהן היא עם סבתא.
2. נסיגה בכל העצמאות של הילדה – היא אינה מוכנה לישון במיטתה, היא מתעוררת בלילה ובוכה "אמא אל תלכי", היא יושבת לידי וצופה איתי בטלויזיה ופונה אלי "אמא בואי , אל תלכי" וכדומה.
בעקבות כך, בקשתי מאביה כי נחזור צעד אחורנית ושהמפגשים יערכו כל עוד אני נוכחת. הוא נענה בחיוב, אך הילדה אינה מוכנה לשחק עימו , רק איתי , גם בנוכחותו. חשוב לי לציין, כי כשאינו נוכח היא שואלת עליו המון ומבקשת לשחק עימו, אך מדגישה כי רוצה שאמא תהיה נוכחת.
אשמח לקבל תשובות אודות:
1. האם קשירת קשר בין הנסיגה בפיפי לבין הצטרפות תינוקת חדשה למשפחה נכונה? תשומת הלב אלי?
2. האם נושא "חרדת הנטישה" שהופיעה בילדה קשורה לכך שהיא מפחדת שאני לא אחזור לאסוף אותה מפעילותה עם אביה?
3. כיצד יש לספר לילד כי זה אביה? האם פשוט לספר באופן טבעי? האם יש לחכות לאור הופעת "חרדת הנטישה"? או האם יש לחכות לכשתשאל?
המון תודה,
טטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא חדש והופעת סמני "חרדת נטישה" - תגובה
סמדר ריינר03/02/2013שלום לך,
את שואלת שאלות מורכבות ומסובכות, שאני לא חושבת שמענה באינטנרט יכול להספיק עבורן. כי השאלה היא לא רק מה את אומרת לילדה אלא גם איזה עמדות את שמדרת לה באופן מודע או לא מודע.
לא ניתן לדעת בודאות מדוע הילדה מגיבה כפי שהיא מגיבה מלבי להכיר אתכם יותר לעומק, יכול להיות ששהעעשרות שלך נכונות ויכול להיות שלא.
אני מציעה להגיד לילדה באופן ברור שזהו אביה, לדעתי היא מתחילה להבין את זה לבד, אבל אין לה דרך להמשיג את זה לעצמה. לא צריכה להיות דרך מיוחדת, כרגע, פשוט להגיד שכמו שלכל ילד שהיא מכירה, או בגן יש אבא ום לה יש וזה פיני.
מעבר לזה אני ממליצה לכם ללוות את התהליך בייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)